Isdesserter med lange skeer fra Rice |
-Lad sommerens grillaftener begynde
Jeg bor i forstaden Vangede og her kan
man dufte, når det er blevet forår og sommer. Det er ikke duften af
blomstrende buske eller frugttræer. De er ikke altid sprunget ud,
når denne duft bølger udover hækkene. Denne duft der møder en på
fortorve og gadehjørner i Vangede en kold forårsaften, er duften af
grillkul. Når de første solstråler rammer os i begyndelsen af
april, så skal man holde på hat og briller, for så har man travlt.
Vangedeborgerne springer i supermarked efter kul, grillen bliver
hivet frem og fluks skuret ren. Nu skal hele køkkenets ingredienser
grilles og det kan kun gå for langsomt.
Vi fulgte denne skik i går og fik
endda nogle venner til at deltage i forstadens forårsritual. Vejret
var ikke varmt nok, til at sidde ude og spise, men her skal man følge
skikken, for vejret skal ikke forhindre os danskerne i at grille. Vi
grillede, tog et glas imens og vandrede derefter op og spise vores
grillede bøffer i den varme stue.
Efter grillmiddagen stod den på
isdessert. Jeg er ikke den store dessert spiser, men skal det være
rigtig dessert. Så er is i min verden en sikker vinder, men det skal
være en is, hvor nogen har gjord sig umage med den, både med hensyn
til de ingredienser der er i og med hensyn til
smags sammensætningerne. Vi nyd derfor Peters Is. De har flere gange
vundet blindsmagninger, deres is er økologiske og de anvender fair
trade ingredienser. Peters Is er lige kommet ud med fem nye
varianter. Chokolade, vanilje, lakrids- hvidchokolade, hindbærtrifli
og blåbærtærte. Vi anrettet isen i høje isglas. Sådan synes jeg
is spises bedst, sådan anrettet min mor altid is og nu har jeg fået
isglasene. Der var en kugle af hver is i hver og lidt
granatæblekerner på toppen, jeg smagte hos min kæreste. Vi var alle meget begejstret for
lakridsisen. Den var vi enige om, at den virkelig kunne noget ekstra.
Jeg er glad for lakridsis, men ofte kan
de have en ubehagelig mynteagtig bismag, jeg ikke kan lide. Men denne
lakridsis, var bare behagelig og lige i øjet. Isen havde også en
behagelig cremet konsistens og tøede hurtigere op end de andre
isvarianter.
Vaniljeis kan være en trist erfarer
med en sprittet bismag, men denne udgave havde en kraftig og
aromatisk vanilje smag. Den havde en god konsistens og jeg er sikker
på, at hvis man kombinere en kugle af denne med sommerens
rabarberkompoter, frugttærter, frugtgrød eller pocherede frugter,
så har man en dessert, som nogle øjeblikke kan gør folk glade og
tilfredse med livet.
Hindbærtriflien var ret vild og kunne
sagtens stå alene en anden gang. Vores isdesserter var ret skønne
og kan anbefales, til en festlig grillaften i forstanderne. Peters Is
sælges i Irma og nogle Superbrugsen og Kvikly butikker.
God fornøjelse med grillaftenerne og
isdesserterne.
Eva-Andrea
Ingen kommentarer:
Send en kommentar