-stenalderbrød er godt madbrød
I går stod den på grøntsagssuppe hos mig. En gang grønsagssuppe kan jeg næsten altid spise og i går blev den serveret med stenalderbrød.
I går stod den på grøntsagssuppe hos mig. En gang grønsagssuppe kan jeg næsten altid spise og i går blev den serveret med stenalderbrød.
Før igår havde jeg aldrig smagt stenalderbrød
før, jeg synes egentlig det var noget mærkelig noget. Men jeg blev
positiv overrasket. Denne brødtype egner
sig rigtig godt, som madbrød til f.eks. en portion grøntsagssuppe.
Normalt ville man drysse noget sprødt
på en grøntsagssuppe, men i stedet kan man med fordel spise
stenalderbrød til. Det er sprødt, har en nøddeagtig smag og samtidig er der protein i, da man anvender æg som bindemiddel.
Grønsagssupper er en ret, som kan
spises året rundt. Her om foråret, kan man anvende urter fra haven
eller naturen. En god brændnældesupper er noget af det bedste, man
kan spise på en kold forårsdag.
Opskrift på stenalderbrød
Jeg anvendte en stenalderbrød blanding
fra Svansø. Denne blanding gjorde det utrolig let, at bage et brød,
det tog omkring 2 minutter at forberede og dernæst en time i ovnen.
En stenalderbrød blanding fra Svansø
eller mindst 5 forskellige frø, kerner og nødder, 2 tsk. salt, 5
æg, 1 dl. vand eller olie.
Pisk æggene sammen i en stor skål,
ned med blandingen og saltet og pisk det sammen. Hæld det nu i en
rugbrøds form, det skal have 160 grader en times tid.
Der stod 1 dl. olie brødblandings
opskrift. Men det er umuligt for mig, at følge en opskrift uden lige
at ændre lidt. Så jeg anvendte 1 dl. vand i stedet. Brødet fungere
godt uden olien.
God fornøjelse med grønsagssuppe og
stenalderbrød.
Eva-Andrea
Ingen kommentarer:
Send en kommentar