Jeg holder meget af oktober og køkkenhaven i denne måned. Lige før lukketid er der masser af gode tilbud bl.a. masser af skønne græskar, rodfrugter, æbler, urter og dets lige. De kan let trylles om skønne mættende tunge supper, som kan gøre de fleste maver glade. Her er en grundopskrift på hokaidosuppe, man kan også anvende andre græskar og tilføje andre krydderier f.eks. 5. spices.
Det ser da kønt ud! |
Opskrift på
hokaidosuppe med nudler
Ingredienser: 1/4
hokaido, 2 store kartofler, 2 gulerødder, 4 store tomater, 2 fed
hvidløg, chili efter smag, 2 tsk. soja, vand, olie til stegning,
nudler(vælg dine favorit nudler) og stegte sesamfrø.
Vask grønsagerne og
skær dem ud i store stykker.
Svits hokaido(med
skal), kartofler, gulerødder, hvidløg og chili i en stor gryde ved
høj varme. Efter fem minutter skrues der ned for varmen til middel
og tomater samt vand tilføjes. Vandet skal står op over
grønsagerne. Lad supen koge med låg på, til grønsagerne er bløde.
Blend suppen med en
stavblender og smag den til med soja og peber. Giv evt. suppen mere
vand, så nudlerne har væde at suge til sig. Svits sesamfrøene til
de får en god glød.
Suppen kan også
serveres uden nudler men med brød til.
God fornøjelse med
hokaidoen og efteråret i haven.
Eva-Andrea
Ingen kommentarer:
Send en kommentar