-nu med æbler
Sådan ser de ud på panden. |
Samtidig synes jeg, at det skal være
let og ikke noget med, at man skal have en hel ”maskinpark”
i sit køkken, for at det kan lade sig gøre. Mit køkken er ikke så
stort, så en stor ”maskinpark” er ikke en mulighed og så
kan jeg også godt lide, at maden er rigelig lige til at tilberede.
Indenfor dette koncept passer denne opskrift på æbleskiver. I denne
version er æblet bogstavpligtalt i centrum og opskriften er ret
enkelt at lave. Derudover får man selvfølgelig nogle skønne
æbleskiver. Dog er de ikke kuglerunde, men det må man leve med.
Opskrift på æbleskiver med æbler
i
I denne portion er
der nok til 3 grådige æbleskrive-elskere og 1 mindre grådig.
2 æbler, 3 dl. Mel, 1 dl. Øl, 1/2 dl.
mælk, 1 tsk. kardemomme, 1 tsk. kanel, 2 æggeblommer, 1 knivspids
salt, smør til stegning, 1 tsk. natron og evt. revet økologisk
citronskal, hvis haves.
Vask æblerne og skær dem i skriver.
Skær midten ud, så det er nogle runde skriver med hul i.
Dejen piskes sammen i en skål af mælk,
øl, mel, natron, krydderier og salt. Den skal være rimelig tyk, for
at hænge fast på æblerne, som en pandekagedej til amerikanske
pandekager.
Dyp æbleskiverne ned i dejen, vend dem
rundt og steg dem nu på en varm pande med smør.
Denne opskrift er utrolig nem at
tilberede og giver nogle rigtig skønne æbleskiver. De kan spises
som de er, men man kan også spise dem med marmelade og flormelis.
Jeg bagte dem i går til min kæreste. Det endte med at to af hans
brødre kom over, og de fik alle spist en hel del æbleskiver.
God fornøjelse med æbleskiverne.
Eva-Andrea
Ingen kommentarer:
Send en kommentar