-med løgkarse og purløg
Så er det tid til, at blende
forårspestoer med vilde krydderurter og purløg. Jeg har purløg i
drivhuset og alle der har det, ved at der er utrolige mængder allerede
nu.
Lige nu er der også store mængder af den vilde krydderurt
løgkarse. Den smager og dufter mildt af løg/purløg og egner sig
rigtig godt til pestoer. Den vokser vildt utrolig mange steder og i
maj blomstre de med fine små hvide blomster. De kan også anvendes i
wokretter eller i karryer. Det er kort sagt en rigtig lækker spise
og efter min mening bedre end ramsløg, som jeg synes er lidt for
”ram” i smag og lugt.
Sådan ser løgkarsen ud |
Opskrift på forårspesto med løgkarse
og purløg
Et bundt purløg(svarende til en stor
urtepotte purløg fra supermarkedet), et bundt løgkarse, en kvist
fennikel, estragon eller en anden anis-smagende urt, salt og peber
efter smag, en stor spsk. sukker(sukker tager den skarpeste af løgsmagen), en stor håndfuld ovnstegte
mandler(eller vanlnødder eller pinjekerner), revet parmasan ost(eller picorino) efter smag og en god olivenolie(så pestoen har en god konsistens).
Blend det hele sammen, tilføj dog
først mandlerne tilsidst og giv dem kun en kort tur i blenderen. Det
giver en god rustik pesto, at mandlerne er grofthakkede. Smag efter
med salt, peber og sukker. Du skal passe på med ikke, at anvende for
meget af den anis-smagende urt, da den let kan overgå de andre
smage.
Forslag til servering
Pestoen er rigtig god til alle typer
pasta både bånd og fyldte. Pestoen kan også blandes med en
”æggesovs”. Tilføj pestoen først, når pastaen er helt nykogt,
men stadig er i den varme gryde. Når pestoen er fordelt, tilføjes
de piskede æg. Rør i pastaen til æggemassen også er fordelt og
stivnet. Det tager et minuts tid. Du skal servere pastaen straks evt.
med revet parmasanost.
Du kan også smøre den i en sandwich.
God fornøjelse med forårspestoen
Eva-Andrea, madglad
Ingen kommentarer:
Send en kommentar