Enkelt ser det jo ud, men smagen er kompleks og vidunderlig |
I Grækenland er lam bare sagen. Det fås
alle vegne på små som store spisesteder. Lammene er alle steds
nærværende, sammen med deres mødre og fædre fylder de op på veje
og marker. Deres klokker kan høres i mørket om natten og om dagen
nusser de rundt for, at undersøge om der skulle være en grøn
plante, som de har overset. I ny og næ går det op for lammene, at
de kan strække deres hoveder igennem hegnet til køkkenhaverne. Og
så bliver der guflet i store mængder, når dette går op for de
græske haveejere, bliver der ikke bare løbet, hujet og råbt, næ nej så bliver der kastet med sten på størrelse med brosten efter lammene. Det er muligvis også derfor, at der bliver serveret lam til middag. En af de bedste måder at tilbede lam på, er langtidskogt i en tomatsovs og det gør man på bedste vis i Petra på Lesbos. Der er et spisested ved navn ”women cooperative”. Kødet er så
mørt, at det falder fra knoglerne. Dertil får man en rispilaf, men
man kan da også formaste sig til, at købe pommes frites til. Men
helt ærligt bed om rispilafen- lam og rispilaf er alt rigeligt.
Pomme frites i denne sammenhæng er bare et forstyrrende element i
denne sammenhæng.
Lammene man guffer i sig på det
spisested, går og græsser i udkanten af byen. Der mellem
oliventræerne går de og hygger indtil den dag, at de
restaurant-besøgende får lyst til denne noget nært kongelige ret.
Tag forbi kvinde kooperativet og nyd den
bedste lam der findes. Det er på første sal på pladsen i Petra.
Man skal op ad en trappe som ikke virker særlig velkommende, men når
man først er gået der op, er de mægtig søde. De har endda denne
hjemmeside: http://lesvos-travel.com/womens-cooperative
Eva-Andrea
Ingen kommentarer:
Send en kommentar