Jeg elsker rødbeder, men det skal ikke kun være de bagte, det skal også være i salater. Rødbeder kan puttes i en salat både rå og kogte. Hvis de er rå, skal de snittet eller rives i meget tyndeskiver, for at smage bedst. Man kan også lave en kombination af røde og gule rødbeder, så man får lidt farver i sin vintersalat.
Opskrift
Denne opskrift er til to personer.
2 rødbeder(muligvis i to forskellige farver), 1 spsk. balsamico eddike eller hvidvinseddike, 1 tsk. oliven olie, gedefeta og 1 spsk. sesampasta(tahin).
Vask rødbederne og snit eller riv rødbederne i tynde skiver(et par millimeter). Bland en dressing af eddike, oliven olie og tahin. Vælt dressingen over rødbederne i en passende skål. Rødbederne væltes rundt i det, så dressingen kommer ud over det hele. Nu deles fetaen i mindre stykker med fingrene og fetaen drysses udover salaten.
Nu har du en salat som er sprød, syrlig, salt og umami smagende salat. Den kan sagtens bruges dagen efter i en sandwich for eksempel.
God fornøjelse med rødderne.
Eva-Andrea
Ingen kommentarer:
Send en kommentar