-nemt og utrolig godt
Jeg er ret vild med græsk madlavning,
det kan rigtig mange forskellige ting på en gang. Denne supper en
rigtig god vintersuppe. Det er en opskrift jeg har fundet i kogebogen
simpelthen græsk af Pia. Bøgeskov Det er en utrolig skøn
kogebog. Den har virkelig gode opskrifter og beskrivelser af det
græske køkken. Men tilgengæld er der ikke nogen smarte foto af
maden. Men det gør egentlig ikke noget når opskrifterne er så gode
og velbeskrevne.
Jeg kan aldrig helt holde mig til en
opskrift og fik da også lige tilføjet lidt til opskriften. Så det
er min egen udgave af den græske kyllingesuppe. Hvis man vil have
den originale, så må man have fat i kogebogen.
Kyllingesuppeopskrift på den
hurtige måde
to stykker kylling(to kyllingebryster(de er på tilbud i Rema i denne uge, endda økologiske)
eller store lår), en kop ris, 1 liter vand, fedtstof, 7 nelliker, 2
store løg, 2 gulerødder, 1 porre, salt, peber, lidt timian, en
kvist løvstikke og en kyllingebouillionterning, 3 æg og saft fra 2
citroner(økologiske citroner er på tilbud i Rema i denne uge).
Brun kylling af i fedtstof ved høj
varme tilføj nu nelliker, løg(skåret over på midten), boullion,
timian, løvstikken(kan udelades) lidt salt og peber. Lad det simre i
1/2 time. Imens vaskes og snittes porren og gulerødder småt. Efter
den halve time tilføjes risen, porre og gulerødder. Lad det simre
med 10-12 minutter. Imens piskes æggene og citronsaften sammen. Sluk
for gryden og tilføj en kop af suppen til æggemassen og pisk det
ind. Derefter tilføjes denne æggemassen til retten. Tænd nu op for
varmen igen ved lav varme. Nu skal suppen tykne, men den må IKKE
koge. Så skiler retten og det bliver en meget mærkelig ret;
”kylling i røræggesuppe”. Men retten må meget gerne simre lidt
i kanten.
Efter et par minutter er suppen tyknet
og den skal smages til med salt og peber. Denne ret kan trække store
mængder peber.
God fornøjelse med den græske
kyllingesuppe.
Eva-Andrea
Ingen kommentarer:
Send en kommentar