-frugt- og grønsagsboller
Der er mange som har
en ekstra sund måned her i januar. Folk skal slanke sig og så skal
de gerne have flere grønsager og mere frugt. Jeg synes, at boller
kan indeholde mange gode grønsager og frugter. Her er det æbler,
men det kunne være pærer, gulerødder, squash eller hvad man nu
lige har liggende og synes passer. Det vigtige er, at man river
grønsagerne og frugten fint. Min erfaring er, at dejen kan trække
op til 1/3 del grønsager eller frugt. Men det kræver en god mel med
høj gluten indhold, for at dejen stadig er god.
Opskrift på
æbleboller
3-4 æbler(der er
tilbud i Rema i denne uge), to håndfulde valnødder, 1 tsk. Tørgær,
1 spsk. Honning, 1 tsk. Salt, 1 kilo mel(halvt hvedemel og halvt
speltmel), ca. 650 ml. vand.
Bland vand, salt,
honning, gær, og valnødder. Æblerne vaskes og rives fint og et
enkelt hakkes i små tern(denne forskel i teksturer er dejlig at have
i det færdige brød). Bland æblerne i og sørg for det hele er
opløst i vandet inden melet tilføjes.
Når melet er
tilføjes æltes dejen grundigt, så man står med en lind dej(det
tager 10-15 minutter). Strøg lidt mel på toppen og stil det i
køleskabet og lad det hæve natten over.(dejen kan også hæve et
døgn).
Form dejen til
boller og læg dem på en bageplade med bagepapir. Dryp et par
dropper olie på hver bolle og drys lidt salt. De skal have 225
grader i varmluft ca 25 minutter.
Jeg brugte Økologisk
mel fra Gram slot, som har et samarbejde med Rema. Grams mel er altid
utrolig godt, med god hæveevne, god struktur og så er det endda
økologisk. Det kan klart anbefales, i denne uge er det endda på
tilbud.
Vær opmærksom på,
at frugt- og grønsagsboller holder sig bedst i køleskab.
God fornøjelse med
æble-valnøddebollerne.
Eva-Andrea
Ingen kommentarer:
Send en kommentar