-kyllingesuppe med variation
Jeg har kogt meget kyllingesuppe denne
vinter. På et tidspunkt får man lyst til at variere smagen. For
selvom at kyllingesuppe er noget af det allerbedste en kold og mørk
aften, så skal der noget variation til efter en helt vinters
kyllingesupper. Nu er det forår om lidt og så skal der noget nyt
til. Denne her kylling blev kogt med en økologisk citron og 5 fed
hvidløg. Det giver en frisk kyllingesuppe med dybte, en absolut skøn suppe.
Opskrift på kogt kylling
1 kylling gerne økologisk for de har
det bedst og smager bedst, 1 økologisk citron(der findes altid gode
økologiske citroner i Rema), 5 fed hvidløg, 2 løg, 1 spsk. salt, 1
spsk. Peberkorn, 1 stor spsk. Sukker og vand så det står op til 5
cm. Under kanten.
Læg det hele op i gryden. Tænd og lad
det simre de næste to timer. Tilføj gerne vand undervejs, så der
er en stor mængde suppe til måltidet, hvis man skal have suppe til
mange. Ellers lader man det bare koge ind, så man har en mere
koncentreret suppe.
Kyllingen skal være helt mør, når
den er klar. Den flader fra hinanden og er let at pille. Noget af
kyllingen kan kommes tilbage i suppen og så kan den nydes. Resten af
kyllingen kan nydes dagen efter i en kyllingesalat eller i en
kyllingesandwich. Brødet skal være blødt indvendingt og sprødt
udvendigt, skal en god ”smørelse” i som kunne være en
grønsagspure af en slags, frisk sprødt salat og den kolde kylling.
Så har man verdens bedste sandwich.
God fornøjelse
Eva-Andrea
Ingen kommentarer:
Send en kommentar