Nogle gange skal maden gå hurtig og så
er bagte retter en perfekt løsning. Bagt fisk er noget af det
letteste og lækreste. Det kan tilberedes på et hav af måder. Om
sommeren er det skønt med friske urter fra haven og om vinteren kan
man pippe fisken lidt op med en skud østersovs eller sojasovs. Revet
citrusskal og saft er en vinder året rundt.
Opskrift på bagt laks
Dette er en opskrift til 2 personer,
men det kan let dobles op.
2 stykker laks(på tilbud i Rema i
denne uge), østerssovs, friske rejer(fås til tilbudspris i denne
uge), 1 økologisk citron(skalen skal bruges), sesamfrø, eventuelt
tigerrejer(helst frosne, så stege tiden passer med laksen) og
eventuelt chilisovs.
Tag to stykke bagepapir, læg laksen
på, put østerssovs på laksen, tilføj tigerrejerne, tilføj også
citronskalen og citronsaften fra en halv citron. Fold nu bagepapiret
rundt om så laksen er pakket ind som en julegave. Pakken skal have
ca. 20 minutter ved 175 grader i en varmluftsovn.
Grønsager i fiskepakken
Man kan pakke lidt grønsager med i
fiskepakken. Det kan være forårsløg, svampe eller peberfrugt. Det
skal helst være grønsager som ikke skal have for lang
tilberedningstid. For fisk i ovnen skal typisk have omkring 20
minutter.
Nu pakkes fisken op og et stykke fisk
og nogle bagte tigerrejer placeres på hver tallerken. Tilføj lidt
friske rejer på toppen.
Vi serverede gnocchi(de er på tilbud
til en femer senere på ugen i Rema) til og det var ret godt. Men ris
eller kartofler ville også være godt. En grøn salat med en
olie-eddikedressing er også passende til.
God fornøjelse med den bagte laks med
østerssovs.
Eva-Andrea
Ingen kommentarer:
Send en kommentar