-svampe,
umamibønner, spidskål, risnudler og østerssovs
Laks
er jeg stor fan af, i denne uge har de tilbud på laks i rema, så
jeg sprang straks til. Det blev til en gang citronbagte laksestykker
med svampe, umamibønner, spidskål og risnudler i østerssovs.
Risnudler har en ret fantastisk konsistens, synes jeg. Der er mere at
tygge i end andre nudler og så har de en smuk hvid farve. Dem fandt
jeg også blandt ugens tilbud i Rema 1000. Umamibønner er jo blevet
en almen vare på frost mange steder, både med og uden skal. De
smager godt og så inderholder de jo også protein. Retten blev
bundet sammen med en østerssovs, som jo er en asiatisk klassiker.
Dette
er en opskrift til to personer.
2
stykker laks, 1 økologisk citron, 250 gr. Champignoner, ca. 1/2
lille spidskålshoved, 200 gr. umamibønner(uden skal), fedtstof til
stegning, 200 gram risnudler, chili efter smag, 3-4 spsk. Østerssovs
og evt. soja afhængig af hvor salt østerssovsen er.
Tænd
ovnen p 175 grader, skær citronen i tynde skiver, læg laksen i et
ovnfastfad og placer citronskiverne ovenpå laksen. Laksen skal være
dækket eller det der ligner. Ind i ovnen med laksen, det skal have
ca. 20 minutter. Imens tilberedes resten a ingredienserne.
Sæt
vand til at koge til nudlerne. Vask og skær svampene ud i skiver. De
skal op i en stor gryde eller pande med fedtstof og høj varme. Der
skal de svitses. Imens vaskes kålen og skæres i skiver og chili
hakkes ligeledes. Nu kommes det op til svampene. Når kålen er
faldet sammen tilføjes østerssovsen. Der skrues ned til jævn
varme. Når nudlerne er kogt lidt efter tilføjes de sammen med
umamibønnerne ca. 3 minutter før servering. Hvis østerssovsen er
kogt helt ind, er det en god ide at tilføje lidt af koge vandet fra
nudlerne.
Nu
skulle det hele være klar til servering. Det er en fabelagtig
hverdagsret, let at lave og velsmagende. Man kan evt. presse nogle af
citronskriverne over laksen før servering.
God
fornøjelse med laksen og nudel-retten.
Eva-Andrea
Ingen kommentarer:
Send en kommentar