en forårsbebyder
I
mit drivhus står der grønne hvidløgstoppe. De er noget af det
eneste som der er, at høste i øjeblikket og de smager mildt af
hvidløg. Det giver håb om, at det nok skal blive forår. Jeg har
hivet nogle af skudene op, de er kommet på en omelet og kogt sammen
en økologisk kylling. Det gav en fantastisk dybte til kyllingesuppen
og det kan give et grønt kraftig smagende drys til enhver æggeret.
Opskrift
på hvidløgskyllingesuppe
2
hvidløgssuppe, 2 rødløg, 3 små løg, 1 kylling(helst økologisk,
de har skøn smag og efterhånden fås de mange steder. De har dem
fast i f.eks. vise Rema 1000 butikker.), salt, peber, fedtstof og
vand.
Tag
en stor gryde, put fedtstof i bunden, tilføj løgene (skåret over)
og hvidløgenes toppe. Svits det og tilføj kyllingen efter et par
minutter tilføjes vand(så vandet står 5 cm. Under kanten), salt og
peber. Lad det nu simre ca. 2 timer. Det må gerne koge ind, det
giver en utrolig intens smagende suppe. Kyllingen er god til ris.
Risene kan koges i suppen. Det giver en fantastisk rispilaf. Drys
gerne lidt frisk og hakket hvidløgstop over. Kyllingen er også god
kold, den kunne puttes i en rissalat f.eks.
Opskrift
på hvidløgsomelet
Fedtstof
til stegning(om man foretrækker smør eller olie, må man jo selv
bedømme), 2 æg, 2 spsk. vand, salt, peber og et hvidløg med grøn
top.
Pisk
æg og vand sammen i en skål. Hak hvidløget ganske småt, tænd op
for en lille pande og put fedtstof på. Når panden er rygende varm
er det på med æggemassen. Der stikkes hul på evt. bobler og der
kan løftes op i kanterne helst med en træ spatel. Træredskaber er
efter min mening bedst tl æggeretter. Efter ca. 45 sekunder er
omeletten færdig. Server straks omeletten og drys med let hånd det
friske hvidløgsskud.
God
fornøjelse med hvidløgsskudene.
Eva-Andrea
Ingen kommentarer:
Send en kommentar