-med årets første pak choi
Tidligere på ugen kogte jeg en
kyllingesuppe(kylling, urter, salt, peber og vand, kogt i 1 1/2 timer). I
går varmede jeg kyllingesuppen og tilføjede urter fra haven og nye
kartofler. Det var en mægtig dejlig frokost. Urterne der kom i var
løgkarse, purløg, sød skærm, koriander og pak choi. Sammen med
den kogte kylling, de nye kartofler og toppet af med feta, var det
skønt. Sådan en suppe er fantastisk til at nyde forårets urter og
grønsager. I denne uge kan man endda få økologisk kylling på
tilbud i Rema(på frost) og ligeledes er der feta på tilbud i
Rema. Så det kan være en ganske billig erfare at tilberede.
Løgkarsen skal vaskes grundigt og
hakkes, det samme gælder også for de andre urter. Hvis ikke man
har have selv, kan man i stedet anvende f.eks. forårsløg, hvidløg
og koriander fra supermarkedet. Det kan også give en god suppe. Men
ellers kan man også finde sig en skov eller lignede, hvor der kan
samles ukrudt, det meste kan anvendes til en sådan forårssuppe. Du
skal naturligvis være sikker på, at det er spiselige planter du plukker.
Kartoflerne koges med til de er møre og urterne skal kun lige nå at falde
sammen nede i suppen, derefter kan suppen serveres med smuldret feta
over og brød til(man kan få nogle ganske lækre italienske brød på
tilbud i Rema i denne uge, på frost forstås).
God fornøjelse med forårssuppen.
Eva-Andrea
Ingen kommentarer:
Send en kommentar