Rognen ser da smuk ud. |
Sådan renses stenbiderrogn
Stenbiderrogn, vand, piskeris, stor skål, en stor si og fint salt.
Hæld stenbiderrognen i en stor skål, hæld vand over og pisk godt 10-15 minutter. På piskeriset kommer der hinder fra rognen. Når der ikke kommer nye hinder på piskeriset, er rognen renset. Piskeriset skal renses under vej. Nu hældes rognen i sien, så vandet bliver hæld fra og derefter saltes rognen. Smag dig frem, rognen må ikke blive for salt. Det kan godt betale sig, at rense en stor portion og fryse hvad man ikke kan spise samme dag.
Stenbiderrognen serveres med creme fraiche eller en god yoghurt og rødløg eller klippet purløg. Lige nu er purløgen begyndt at spire, så det er oplagt at anvende purløg. Purløg og stenbiderrogn er den ultimative forårsret.
God fornøjelse med stenbiderrognen.
Eva-Andrea
Ingen kommentarer:
Send en kommentar