-Svansø og Anne Hjernøe
I går var det en solrig morgen og jeg
cyklede rundt inde i København, mit mål var Orangeriet i Kongens
have. Jeg havde dog taget fejl af adresserne og endte i en opgang i
prinsensgade, men jeg skulle til prinsessegade. Jeg havde absolut
ingen anelse om hvor prinsessegade var og min mobils internet virkede
ikke. Jeg løb heldigvis ind i en sød bebrillet mand, der kunne læse
den lette panik i mit ansigt og roligt sagde:”Du, det er lige i
nærheden. Ned til Kongens Have og så er du der næsten”. Jeg
trampende
hårdt af sted på mit grønne lyn af en cykel og mødte
endnu et sødt menneske, som absolut mente, at jeg var på rette vej.
Ganske rigtig var jeg lidt efter i Orangeriet.
Straks jeg trådte ind af døren, faldt
roen over mig. Det er et meget smukt og lyst sted, hvor man har
udsigt udover den lysegrønne Kongens Have, når man sidder ved deres
hvide stofduge.
Jeg kom ikke tilfældigt forbi, jeg var
der for at smage på nye marmelader fra Svansø. Marmeladerne er
udviklet af Anne Hjernøe, de fire marmelader har en personlig
reference for fru Hjernøe.
De sammensatte smage og ingredienser
var på ingen måde tilfældige. Fru Hjernøe fortalte begejstret,
hvordan hver af marmeladerne i smag og duft mindede hende om en
sommereftermiddage eller familiemiddage. Denne personlige tilgang til
smags
sammensætningerne har gjort, at disse marmelader kan noget
ekstra.
”Hindbærmarmelade med appelsin &
fennikel”
Sådan ser den ud med en ret fin tegning |
Jeg køber sjældent marmelade, men
nogle af disse marmelader, kunne jeg faktisk godt være fristet til
at købe. Specielt faldt jeg pladask for hindbærmarmeladen. Man
tænker måske, at en hindbærmarmelade vel er en hindbærmarmelade,
men ikke helt. Der kan være kæmpe forskelle, denne marmelade smager
af hindbær med et tvist af appelsin og fennikelfrø. Appelsinen
giver noget varme og fennikelen giver noget hmmm. Marmeladen er ikke
bitter, som appelsinmarmelade kan være. Den er heller ikke meget
lakridsagtig, som fennikel oftest er. Jeg har aldrig før smagt en sådan hindbærmarmelade.
En sød snack, kaffelatte med et
tvist og på yoghurten
Kombinationen gør, at marmeladen
glider let ned og bare er utrolig behagelig i munden. Jeg spiste
sågar noget af den direkte fra glasset med teske i går. Den var en
en god sød lille snack som kan anbefales.
Hvis man vil eksperimentere lidt med
sin kaffelatte, så giv den lige 1-2 tsk. af denne marmelade. Så får
kaffen et interessant og sødt tvist.
Jeg tog mig også lige en portion
yoghurt med lidt af hindbærmarmeladen på toppen. Det var en skøn
lille morgenmad. Dog skal yoghurten helst være ret syrlig og lidt
fed, for at det fungere bedst. Jeg anvendte Knuthenlund Gods
gedeyoghurt, for den er jeg svært glad for i øjeblikket.
Anne Hjernøe anbefaler, at man
anvender marmeladen som toppen på en portion havregrød med kokos
eller sammen med en god ost.
Marmeladerne fås i Føtex og Bilka fra
mandag den 28. april og et glas koster knap en tyver. Det er en
absolut overkommelig pris for et glas økologisk marmelade.
God fornøjelse med marmeladerne.
Eva-Andrea
Ingen kommentarer:
Send en kommentar