Skubber er en skøn dansk fladfisk. Den er oveni købet ret billig. Jeg købte to til middag og de kostede kun 45 kroner i alt. Det er væsentlige billigere, end rødspætter eksempelvis. Tidligere har jeg ”bagt” skrubber indpakket i bagepapir(se opskrift på siden), men i dag blev de stegt på panden. Hvis du har et åbent vindue eller god udsugning, lugter det heller ikke resten af aftenen, som med andre stegte fisk.
Opskrift
Dette er en servering til to personer.
2 skrubber, 30-40 gr. smør, 1 stk. salt og saft fra en halv citron.
Skru op til fuld varme under den største pande, du har. Put smørret i panden, når det er smeltet, skrues der ned på middelvarme. Læg nu fiskene på panden. De skal have omkring 5 minutter på hver side. Dette kommer dog an på, hvor tykke skrubberne er. Men man ved, at skrubberne skal vendes, når siden opad begynder at blive hvid i kanten.
Jeg serverede dem med tre forskellige grønsags purer og brød til. Men det kan man gøre, som man vil. En sommer kartoffelsalat ville også være godt til.(Se opskrift på siden.) Husk for resten at der er kød på begge sider af fisken.
God fornøjelse med de stegte fisk og sommeren.
Eva-Andrea
Ingen kommentarer:
Send en kommentar