fredag den 8. juli 2011

Tomatrispilaf

Femte dagen i min tomat og oste uge.

Dette er en utrolig let risret og den smager utrolig skønt. Man kan lave rispilafer på alle mulige måder. Man putte de krydderier og grøntsager i, man elsker.

Man kan blande pilafen med spidskommen og graham masala, hvis man vil have en arabisk inspireret rispilaf. Man kan også tilføje løg, hvidløg og basilikum, hvis man ønsker en middelhavs inspireret rispilaf. Man kan altså variere pilaffen på mange måder.

Den rispilafopskrift jeg oftest bruger, er ret simpel og ukrydret. Denne variation af rispilaf er god til en krydret sovs eller andet krydret mad.

I aften skal jeg have nogle dejlige veninder på besøg til middag og vin. Vi skal have krydret tomatsovs med kødboller og fyldte tomater til rispilafen. Det bliver en total overdådig tomatmiddag. Ost bliver også inddraget, men i lidt mindre mængder. Det bliver nok noget revet parmesanost og smuldret feta.

Opskrift på rispilaf

10-12 Små tomater(gerne små cherry tomater eller små blommetomater), 4 dl. ris(de ris der haves i køkkenskabet, bare ikke grød eller sushiris), 1 spsk. olie, 1 tsk. salt, 5 dl. kyllingebouillon(gerne hjemmelavet eller fra en terning).

Vask risene, dette gøres for at hive noget af stivelsen ud af risene, ellers kan de blive for klistrede. Snit tomaterne i halve. Tag en gryde og sæt den over middelvarme. Put olien i gryden og svits risene et par minutter(her skal løg eller hvidløg eller krydderier eller andre krydderier tilføjes, hvis ønskes). Tilføj bouillonen og saltet. Lad det koge over jævnvarme ca. 6 minutter og tilføj tomaterne. Lad det hele koge videre endnu 6 minutter. Nu skal det hele hvile et par minutter. Risen skal være gennemkogt, men ikke grødede. Nu er risen klar til, at blive spist.  

God fornøjelse med tomatrispilafen.

Eva-Andrea




Ingen kommentarer:

Send en kommentar