I den seneste uges tid, har jeg nydt godt af
forårets madglæder. Jeg har spist asparges i mængder både rå, kogte og stegte.
Jeg kan ikke sige, hvad der var bedst, men jeg må indrømme at aspargesomelet
var utrolig godt. Jeg delte omeletten med en veninde og vi var enige om, at det
var en skøn måde at spise asparges på. Retten var utrolig nem at tilberede.
Knæk enderne af aspargesene. Knæk aspargesene midt over. Steg dem over
middelvarme med lidt smør. Efter 3-5 minutter, når aspargesene har fået en smule
farve, tilføjes nogle sammenpiskede æg og steg omeletten ca. 2 minutter(eller
til omeletten er færdig). Drys lidt salt over.
Kogte
asparges, æg og lidt salt
Det er jo en klassiker, at kombinere kogte æg med
asparges og det er også en god kombination. Men også en kombination, som har
brug for noget salt. Derfor synes jeg, at det er godt at kombinere med en salt
ost. Jeg kan specielt godt lide grillost. Det er ost, som holder formen, når
den grilles. Den kunne i denne uge fås til billige penge i Rema. Osten får en
flot lysebrun farve, når man steger den. Den er bedst varm.
Nye
danske kartofler
Derudover er da selvfølgelig den danske
forårsklassikere over dem alle: helt nye danske kartofler….som er lige så dyre,
som en rigtig god flaske vin. Men jeg købte altså nogle alligevel. De skal
koges kort 12-15 minutter i saltet vand og derefter skal de altså helst have
flagesalt, efter min mening. Men en salt ost til, er også ret godt andre foretrækker
smør.
Gratis
delikatesser
Konklusionen er nok denne uge, at der er så mange
madglæder ved majmåned, at det bare glæder om, at komme i gang. Hvis man ønsker
nogle billige, ja faktisk gratis delikatesser så er det om, at komme ud i
naturen. Der kan man samle utrolig mange spiselige planter. Jeg er blevet ret
vild med løgkarse. Den er især god i en hver suppe og den gror over det hele.
God fornøjelse med forårsglæder.
Eva-Andrea
Ingen kommentarer:
Send en kommentar