fredag den 26. april 2013

Kakao-gulerodsboller


-søde og sunde

Disse boller er ret skønne og de er sunde. Samtidig er de søde og har kakaosmag. Det er en kakaosmag som er kraftig og intens, fordi den kommer fra den rene kakaobønne. Når man først har vendt sig til kakaobønnens smag, går man aldrig tilbage til kakaopulver eller kinder mælkesnitte.
Opskrift på kakao-gulerodsboller

1 kilo fuldkornshvedemel(det kunne også være speltmel eller ølandshvedemel eller hvad man synes), 1/2 kilo økologiske gulerødder(det skal være økologiske for de smager af mest), ca. 12 gram gær, 1 spsk. salt, 100 gram valnødder, 2 spsk. honning, 4 dl. vand og kakaobønner i mindre dele mindst 50 gram og op efter.


Bland vand, gær, sukker, salt, nødder og de delte kakaobønner. Opløs gæren, vask og blend eller riv gulerødder. Tilføj nu gulerødder og mel. Det skal æltes godt sammen. Lad det hæve 12-24 timer koldt.


Næste dag formes bollerne. De skal i en varm ovn ved 200 grader varmluft omkring 20 minutter.


Det er nogle ret flotte boller som er lyse, orange og brune inden i. De er gode med skære ost, blommemarmelade eller hård kogt æg.


God fornøjelse med kakao-gulerodsboller.


Eva-Andrea

Ingen kommentarer:

Send en kommentar