-søde og sunde
Disse boller er ret skønne og de er
sunde. Samtidig er de søde og har kakaosmag. Det er en kakaosmag som
er kraftig og intens, fordi den kommer fra den rene kakaobønne. Når
man først har vendt sig til kakaobønnens smag, går man aldrig
tilbage til kakaopulver eller kinder mælkesnitte.
Opskrift på kakao-gulerodsboller
1 kilo fuldkornshvedemel(det kunne også
være speltmel eller ølandshvedemel eller hvad man synes), 1/2 kilo
økologiske gulerødder(det skal være økologiske for de smager af
mest), ca. 12 gram gær, 1 spsk. salt, 100 gram valnødder, 2 spsk.
honning, 4 dl. vand og kakaobønner i mindre dele mindst 50 gram og
op efter.
Bland vand, gær, sukker, salt, nødder
og de delte kakaobønner. Opløs gæren, vask og blend eller riv
gulerødder. Tilføj nu gulerødder og mel. Det skal æltes godt
sammen. Lad det hæve 12-24 timer koldt.
Næste dag formes bollerne. De skal i
en varm ovn ved 200 grader varmluft omkring 20 minutter.
Det er nogle ret flotte boller som er
lyse, orange og brune inden i. De er gode med skære ost,
blommemarmelade eller hård kogt æg.
God fornøjelse med
kakao-gulerodsboller.
Eva-Andrea
Ingen kommentarer:
Send en kommentar