-Æbletur til Frydenlund
Lige nu er æblesæsonen i fuld gang,
så det gælder om at få nydt nogle æbler. Jeg var på
æbleplukningstur i går med en god veninde. Vi var i Frydenlund
frugtplantage nord for København. Der kan man selv plukke æbler og
pærer. Der er mange sorter at vælge imellem. Vi gik benhårdt efter
Gråsten æblerne, for de er ganske enkelt vidunderlige. Senere på
dagen kogte jeg lidt æblegrød på nogle af æblerne.
Dette er til to personer.
4 store gråstenæbler, 1 spsk.
flydende stevia, 4 spsk. øko rørsukker, æblemost så det dækker
æblerne(man kan få en skøn æblemost hos Frydenlund, køb en boks
med tre liter, det skal nok blive drukket) og lidt revet
tongabønne(en lille næsten sort bønne som fås hos Special
købmanden på Frederiksberg).
Vask æblerne, af med skrællen, ud med
kernehuset og skær dem i mundrette stykker. Nu skal de op i en gryde
med æblemost og flydende stevia. De skal have middelvarme, æblerne
skal blive bløde og nogle af dem bliver helt opløste. Når dette er
tilfældet(efter 15-20 minutter), smages der til med sukker. Sukker
er en smagssag og det kommer helt an på, hvor modne og søde æblerne
er. Nu skal æblerne køle
Når æblegrøden er blevet kold, er
det bare om at gå i krig. Den kan portionsanrettes med revet
tongabønne over, skyr(eller A38 eller græsk yoghurt eller et tredje
mælkeprodukt man synes om) og mysli.
Det er en morgenmad, som får fuglene
til at synge. Den spises selvfølgelig med en kop te og et glas god
æblemost til.
God fornøjelse med æblegrøden og
æbleturen.
Eva-Andrea
Ingen kommentarer:
Send en kommentar