-gryderet med kanel
Jeg omtalte den græske gryderet
stifado forleden og det er en ret jeg kraftigt kan anbefale. Det er
en ret, som kan få varme i kroppen og den er ganske simpel at
tilberede. Det speciale ved stifado er, at den er krydret med kanel
og laurbærblade. Dette er en usædvanlig krydring af en gryderet i
Danmark, men i Grækenland er det standard. Jeg synes, man skal prøve
det, hvis man er til gryderetter, for det giver et skønt tvist.
Opskrift på stifado
Dette er en opskrift til to personer.
300 gram oksekød i store tern(det
kunne være oksespidsbryst eller en anden billig udskæring), 400
gram gode løg mellem til lille størrelse, 200 gram kartofler(store
vinter kartofler, skraldede og skåret i store både), en dåse
tomat, to- tre ”dåser” vand, 2 laurbærblade, 1 tsk. Kanel, salt
og peber efter smag.
Pil løgene og kartoflerne. Kartoflerne
skal skæres i store både. Brun Kødet i lidt oliven olie, andet
fedtstof findes ikke i Grækenland. Tilføj løgene og kartoflerne,
tilføj væsken og krydderierne. Det skal nu koge 2 timer eller der
omkring.
Det er en billig, men særdeles skøn
ret.
Dette er en ca. opskrift, jeg fik af
Adonis som arbejder på restauranten hvor jeg smagte stifardo. Derfor
kan det godt være, at der skal lidt mindre eller mere vand til.
Adonis forklarede mig også, at man kan tilberede retten uden
kartofler. Men det ville jeg nok synes, var lidt kedeligt.
God fornøjelse med stifadoen.
Eva-Andrea
Ingen kommentarer:
Send en kommentar