-Victoriablommer
En skål med et par kilo af årets høst fra det lille træ. |
I
øjeblikket er der massevis af frugt at høste i de danske haver. Der
er f.eks. utrolig mange blommer i mine forældres have. Hvert år
giver deres ældgamle blommetræ så mange blommer, at det ser ud til
at alle dets grene vil knække pga. vægten. Men hvert år klare
træet det og man kan høste vildt af victoriablommer. Deres lille
gamle træ giver omkring 20 kilo blommer om året.
Disse blommer er
rød-lilla uden på og gule i kødet. De skal spises lige før de er
overmodne og helt bløde. De smager skønt. De kan ligeledes anvendes
i marmelader, krydrede blommechutnyer, kinesisk blommesauce eller i
åbne tærter. I aften skal jeg til "fredagsmiddag"
hos en god veninde og vi har planer om, at bage en blommetærte
-opskrift følger imorgen.
Blommetræet med en spinkel stamme |
Nogle fuldmodne blommer |
Lidt
om blommer
Blommer
findes i mange farver, former og størrelser. De stammer alle fra tre
sorter: kræger, slåen og mirabeller. Slåen anvendes stadig i
likører og snaps. Det smager absolut skønt. Mirabeller giver en af
de bedste danske marmelader(se en opskrift her på bloggen). Krægen
er derimod gået i glemmebogen og jeg må indrømme, jeg ikke selv
har smagt dem. Men det kan jo nås endnu.
God
fornøjelse med blommerne og sensommeren.
Eva-Andrea
Ingen kommentarer:
Send en kommentar