-en virkelig god kombination
I øjeblikket er der
en masse rødbeder som skal hives op ad jorden inden frosten kommer.
De kan selvfølgelig ligges på køl i køleskabet, men man kunne
også bage dem eller koge dem og anvende dem i en salat med
olie-eddike over. Men hvis man er i slik-hjørnet, kan de også
anvendes i en mørk chokoladekage. Mørk chokolade og rødbeder
elsker hinandens selskab og er virkelig gode for hinanden. Jeg skal
til fællesarbejdsdag i nyttehaven i dag og skal have denne kage med.
Jeg håber den falder i god jord...
Opskrift på
rødbede-chokoladekage
Denne
portion er til omkring 10 personer.
175 gram smør, 200 gram mørk chokolade mindst 70 procent (men også gerne højere), 200 gram sukker, 4 mellemstørrelse æg, 400 gram fint hakket rødbeder(hav forkogt nogle rødbeder, som er kølet af så de let kan smuttes ud af skinnet, forresten er der rødbeder på tilbud i Rema 1000 i kommende uge), 2 tsk. Bagepulver, 225 gram hvedemel, 50 gram kakaopulver(gerne en virkelig god kvalitet, men ellers bare den der kan fås), smør & sukker til formen og flormelis til toppen.
175 gram smør, 200 gram mørk chokolade mindst 70 procent (men også gerne højere), 200 gram sukker, 4 mellemstørrelse æg, 400 gram fint hakket rødbeder(hav forkogt nogle rødbeder, som er kølet af så de let kan smuttes ud af skinnet, forresten er der rødbeder på tilbud i Rema 1000 i kommende uge), 2 tsk. Bagepulver, 225 gram hvedemel, 50 gram kakaopulver(gerne en virkelig god kvalitet, men ellers bare den der kan fås), smør & sukker til formen og flormelis til toppen.
Forvarm ovnen til 175° ved varmluft og smør en form en klat smør og vælt lidt sukker rundt i formen(overskydne sukker hældes i skraldespanden).
Smelt smørret i en lille gryde, hak chokoladen groft imens og kom den i det smeltede smør. Fjern gryden fra varmen, og rør i blandingen til det er en homogen blandingen.
Pisk æg og sukker til det er skummende med et elektrisk piskeris. Hak rødbederne med en stavblender i en stor skål og tilføj det sukker-æggemassen.
Sigt bagepulver, hvedemel og kakaopulver ned i skålen med æg, rødbeder og sukker. Vend dejen med et piskeris. Hæld dejen i den smurte form, og lad kagen bage i ovnen i ca. 1 time, til den er gennembagt. Stik en kødnål eller gaffel ned midt i kagen, så du kan tjekke, at der ikke sidder dej på den, når du hiver den op igen.
Lad kagen køle af på en rist og når den er kold, sigtes flormelis over.
God
fornøjelse med rødbeder-chokoladekagen.
Eva-Andrea
Ingen kommentarer:
Send en kommentar