-græskarsuppe og
fredagsmiddag
Græskarsuppen med topping |
I fredags tilberedte
jeg middag sammen med min gode veninde Anna. Vi har efterhånden en
tradition for fredagsmiddage specielt i de kolde vintermåneder. På
den måde har man også noget at glæde sig til i vinterhalvåret. Vi
leger rundt i køkkenet, tilbereder det vi har lyst til og anvender
oftest urter, grønsager og frugt fra vores haver. Vi har begge en
mindre passion for chilier, så det er ofte i eller til maden. Der er
ikke nogen regler kun disse to principper: vi hygger mens vi
tilbereder maden og maden skal smage godt. Det er et koncept jeg
rigtig gerne vil give videre til andre, for det er så dejligt med
sådanne middage. Vi aftaler i løbet af ugen, hvad vi kunne tænke
os at lave og bidrager begge med ingredienser. Denne græskarsuppe
kogte vi i fredags.
Opskrift på
græskarsuppe
2/3 del af et stort
butternut græskar, 4-5 gulerødder, 2-3 fed hvidløg, 1 løg,
timian, rosmarin, en god olivenolie til stegning, madlavningsfløde
eller creme fine, vand, salt og peber efter smag. (Vi havde
forskellige ”toppings” til suppen, det vil sige forskellige
friske krydderurter, frisk chili eller syltet chili).
Vask grønsagerne,
pil løg, hvidløg og hak dem ud. Svits det i olien ved jævn varme.
Derefter tilføjes krydderurterne og vand så det dækker. Læg låget
på og lad det simre til grønsagerne er møre. Derefter smages der
til med salt, peber og creme fine. Hele molevitten skal blendes med
en stavblender eller lignede. Suppen er også god dagen efter.
Man kan riste nødder
af forskellige slags til, men friske urter og brød er også godt.
God fornøjelse med græskarsuppen og fredagsmiddage.
Eva-Andrea
Ingen kommentarer:
Send en kommentar