Jeg har plukket de sidste rabarbere fra mit lille rabarberbed i weekenden. De var ikke så store, men jeg ville have dem, før frosten tog dem. Rabarber skal have frost for at give rabarber til næste år, men umiddelbart virker frosten ødelæggende på rabarberne.
Jeg brugte dem til noget så enkelt som en rabarberkompot. Men det var en kompot med et tvist. Den var med stevia og grapefrugt mynte. Det blev en skøn lille kompot, som har mange anvendelses formål.
Opskrift
500 gr. Rabarber, 4 stinger stevia, 5 spsk. sukker, 1 dl. vand og 4 grapefrugtmynte blade. Hak steviaen og mynte bladene meget fint. Bland det med resten i en lille gryde og kog det ca. 15 minutter. Man kan bruge sukker i stedet for steviaen. For steviaen virker sødende, det er verdens sødeste plante.
Anvendelse
Man kan bruge rabarberkompot til mange forskellige retter. Man kan servere kompoten til en helstegt kylling, til grillet fisk, ovenpå yoghurt(med eller uden mysli) eller sammen med gedeost på et stykke ristet brød. Der er mange muligheder.
God fornøjelse med de sidste dejlige røde stænger.
Eva-Andrea
Ingen kommentarer:
Send en kommentar