torsdag den 23. august 2012

blåmuslingesuppe med rejer


Tirsdag var jeg i torvehallerne med en god veninde. Vi gik og støvede lidt rundt og nød duftene.

Der er et godt udvalg i øjeblikket af masser af grønt og frugter. Vi købte danske majs, som var mægtig gode.

Jeg købte også Rømø blåmuslinger og det blev til en fabelagtig muslingesuppe. Det var en ret enkel suppe med grønsager fra min nyttehave og toppet med rejer.

Blåmuslingesuppe opskrift

En suppepisk af fennilke, løvstikke og timian, 2 fed hvidløg, 1 løg, 1 chili, 1 stor gulerod eller flere små, et net blåmuslinger, 200 gr. Squash, salt, peber og vand.

Hak grønsagerne i en størrelse som, du føler passende. Svits dem i olie i bunden af en stor gryde.

Tilføj fint hakket chili og hvidløg. Lad det svitse med fem minutter. Tilføj suppepisk og væsken( ca. 1 ½ liter). Tilføj salt og nykværnet peber.

Lad det koge op. Når det koger væltes de rensede muslinger i(se hvordan de renses under tidligere blåmuslingsopskrifter).

Lad dem koge med omkring 3 minutter. Nu burde de være åbne, og dem som ikke er, skal ikke spises!  Smag til med salt og peber.

Server suppen med baguette og gerne med rejer på toppen. Det giver suppen lidt ekstra. Rejerne fandt jeg til en fabelagtig billig pris i Rema.

God fornøjelse med suppen

Eva-andrea

Ingen kommentarer:

Send en kommentar