-jo den er god
nok, det handler om modspil.
Jeg har plukket,
plukket og plukket massevis af æbler her på det sidste og jeg har
spist æbler på de fleste måder. Jeg har spist friske æbler,
presset most, spist æblegrød, æblemarmelade og lidt til. Så nu
skulle der nogle nye og anderledes opskrifter til.
Før ovnen. |
Efter ovnen nu med skinken. |
Jeg havde en lille
portion dej tilovers, efter jeg bagte boller i morges. Den brugte jeg
som bund til en pizza lige efter min smag. Jeg er alene hjemme i
aften, så det var bare middag til mig selv. Det betød
eksperimentering, masser af hvidløg og chili. Derudover var der
æbler, rosiner, squash(fra nyttehaven selvfølgelig),tomatsovs ,
piccorino, rosmarin og parmaskinke. Det er en pizza, som handler om
kontrast og balance i smagene. Sødesyrlige æbler, søde rosiner,
salt ost, salt parmaskinke og krydderier som både gider styrke og
varme. Jeg må indrømme at det her madeksperiment, var ret
vellykket. Pizzaen var også ret let, at rode sammen. Hvis ikke man
har en portion dej i køleskabet og ikke orker at lave en portion
dej. Så kan man jo købe en dej. Så er pizza verdens enkleste
ret, selvom en hjemmelavet dej er fantastisk.
Parmaskinken skal først på efter den har været i ovnen og ellers er det lige ud af landevejen.
Pizzaen fik ca. 20
minutter ved 180 grader. Det var ret lige til faktisk. Så brug dine
æbler eller æbler fra et æblerov til denne lidt anderledes pizza.
God fornøjelse med
æble-rosinpizaen
Eva-Andrea
Vil jeg prøve at lave en dag! Jeg elsker retter med æbler i :o)
SvarSletHej Tine
SvarSletGlad for at du vil prøve opskriften. Husk lige at æblerne ikke skal skæres i for tykke skiver.
Kram
Eva-Andrea