- rabarbervin
Ja jeg har nu begivet mig på usikker grund disse dage.
Jeg er for første gang bevæget mig ud i vinbrygningenskunst. Jeg satte en
vinballon over med rabarbervin den 30. August. Jeg har simpelthen så mange
rabarber i min nyttehave, så jeg valgte rabarbervin. Men det er jo en af mange
muligheder er det gået op for mig. Der er mindst lige så mange muligheder for
frugtvin, som der er frugter. Alt kan åbenbart bruges, lige nu er der jo et
overflod af æbler, pærer, blommer og hvad ved jeg. Så det er bare om at komme i
gang med at samle og gærer.
Jeg har læst en del på nettet og i gamle kogebøger fra
1940erne og 1950erne om hjemme vinfremstilling. Jeg kan se ud fra både
kogebøgerne og nettet, at hjemmebrygning nærmest er en kunst eller ligefrem en
videnskab. Folk virker i hvert fald meget stolte af de vine, som de fremstiller
og det diskuteres ivrigt på forums på nettet, hvordan processen, vinen, ciderne
og øllen kan optimeres. Man deler heller end gerne sin viden indenfor hjemmebrygningen.
Jeg har købt et stor vinbrygningssæt på things-4-you.dk.
Det så ud til at være det bedste og billigste sted, i hvert fald indenfor
danske sider. Jeg har fået tingene hurtigt leveret og med en udførlig
brugsanvisning til vinbrygningen. Indtil videre har jeg slavisk fulgt
brugsanvisningen og det går ret godt indtil videre. Nu er jeg jo heller ikke så
langt, så det kan stadig nå at gå galt op til flere gange.
Men indtil videre står rabarberne, sukker, vand,
citronskal, enzymer, næringsalte og gær og gære afsted. Blup, blup, blup.
Opskrift på rabarbervin sådan ca.
Det er omkring alle de rabarber jeg brugte.. |
Det er 5,5 kilo rabarber, lige så meget sukker( jeg har
brugt økologisk rørsukker, men man kan vist sagtens bruge hvidt sukker),
citronskal fra 2 økologiske citroner(vist heller ikke nødvendigt, men altså det
forbedre en rabarberkompot, så det forbedre nok også en rabarbervin), 10 liter
nykogt vand, gæringsæt til frugtvin fra things-4-you.dk, koldt vand så man når
op på 23 liters mærket i vinballonen(brug helt plastik, det er meget nemmere at
håndtere og mindre farligt).
Jeg vil ikke gengive fremgangsmåden, for helt ærligt så
er det så præcist skrevet i brugsanvisningen, at jeg nok ikke kan gengive den
lige så præcist. Og hvis man skal brygge vinen, skal man alligevel købe
gærsættet og det koster ikke særlig meget.
Det skal gærer i omkring to uger, så det er jo utrolig
hurtig gæring. Derefter er der nogle afsluttende processer. Men det burde være
muligt, at smage på vinen efter 3 uger. Men jeg har læst i de gamle kogebøger
at den vinder smag ved lagring.
Jeg synes indtil videre at det er en skæg proces og jeg vil
opfordre andre til at gå i gang.
Jeg kommer selvfølgelig til at følge dette indlæg op, når
jeg ved mere om hvordan det ender.
God fornøjelse med vinfremstillingen.
Eva-Andrea
Ingen kommentarer:
Send en kommentar