Den
30. august satte jeg min først vin til gæring. Rabarbervin valgte jeg, for jeg
har haft så mange rabarber denne sommer i min nyttehave.
Nu er min
første rabarbervin, færdig med gæringen, har fået gærstop og klaringsmiddel. Klaringsmiddel
skal få gæren til at bundfælde og fjerne gærsmagen. Jeg smagte på vinen før og
efter klaringsmidlet, for at teste om klaringsmidlet, havde hjulpet på
gærsmagen. Før klaringsmidlet: smagte det forfærdeligt og overvældende af gær.
Jeg forstod pludselig, hvorfor hjemmebryg, har et dårligt rygte, for
gærsmagende vin, er værre end at spise pencilin.
Efter
klaringsmidlet var det en helt anden historie. Det smagte dejligt af frugt og
hvidvinsagtig. Men lidt for syrligt efter min smag, så jeg kommer til at søde
det, før det hældes på flasker. Udover at give en bedre smag, giver det
selvfølgelig også en klaret væske. Så min foreløbige konklusion er, at
klaringsmiddel er nødvendigt, når man hjemmebrygger vin.
Nu skal
det lagres i hvert fald en måned, før man smager rigtig på det.
Fortsættelse
følger...
Eva-Andrea
Ingen kommentarer:
Send en kommentar