-Honninghjerter med karakterstyrke
Tidligere på ugen blev der bagt
honninghjerter her i lejligheden. Jeg har så utrolig meget honning
på lager efter en sommer, hvor jeg har været glad for at købe god
honning, hvor end jeg kom frem.
Så den eneste løsning var at bruge
honningen på nogle honninghjerter. På den måde, kunne overfløden
af honning blive til gaver og julehilsner. På den måde kan man også nå, de sidste julegaver uden at skulle ud og stå timer i kø i julemyldret.
Jeg læste en masse opskrifter på
honninghjerter og konkluderede at Camilla Plums opskrift tiltalte mig
mest. Jeg tilpassede opskriften efter min egen smag og det skal man jo altid huske at gøre med opskrifter.
Opskrift på honninghjerter
500 gr. Mel, 250 gr. sukker(tilbud i rema i denne uge), 250 gr.
Honning, 1 1/2 dl. Vand, 1 æg, 1 tsk. Natron, 1 tsk. Stødt
nelliker, 2 tsk. Kanel, 2 tsk. Allehånde, 50 gr. mandler(med skal),
2 spsk. Med top Pomeransskal, 2 tsk. Med top sukat, (stødt ingefær
kan også tilføjes og rosiner i stedet for pomeransskal og sukat) og
skal fra 1 citron.
Smelt først sukker og honning i en
gryde over jævnvarme. Når det er smeltet og rørt sammen, slukkes
der for varmen. Tilføj nu vandet, krydderierne(inklusiv skal),
mandler, hakket sukat og pomeransskal. Rør det godt ind. Dernæst
tilføjes ægget, melet og natronen.
Så er dejen klar til at komme i forme.
Teflonforme kan bruges, hvis man ikke vil smøre formen med smør.
Formen skal være fyldt 2/3 del, for dejen hæver ret meget. De skal
have 40 minutter ved 150 grader varmluft. Honninghjerterne bliver
bedre med tiden. Selvom det er svært at vente, så vent i hvert fald
en dag, det gør dem meget bedre i smagen. Opbevar dem lufttæt.
God fornøjelse med honninghjerterne og de hjemmelavede gaver.
Eva-Andrea
Ingen kommentarer:
Send en kommentar