Sådan så det ud, der kom også lige nogle sm æg på. |
Opskrift på
risotto
Denne portion er til 3
personer.
300 gram championer,
250 gram risottoris, 2 løg, 1 stort glas hvidvin, 1 håndfuld af
tørrede svampe, 1/2 liter grønsagsboullion, sort stødt peber, smør
og parmasanost efter smag, rejer og smuttede mandler til topping.
Skrald løg, vask
championerne, skær svampe og og løg ud. Læg de tørre svampe i
blød. Sæt en halv liter vand til at koge i en el-kedel, hvis ikke
en grønsagsboullion haves. Løg og svampe svitses i noget smør ved
høj varme, når løgene er blanke tilføjes ris og de røres ind i
grønsagerne. Derefter tilføjes hvidvinen. Lad nu alkoholen fordampe
over et par minutter. Derefter tilføjes den nykogte vand, en
grønsagsboullionterning og de udblødte svampe(og vandet som
svampene har ligget i, for det vand er fuldt af smag). Skru nu ned
til lav varme. Nu skal risottoen simre, efter omkring 12 minutter,
burde risottoen være klar. Smag den til med nykværnet sort peber og
frisk revet parmasanost.
På hver portion
tilføjes ristede mandler og rejer eller stegte jomfruhummerhaller.
Dertil serveres eventuelt en grøn salat.
God fornøjelse med
risottoen.
Eva-Andrea
Ingen kommentarer:
Send en kommentar