-smag, smag og smag
Jeg og min kæreste
var til portvinsmagning i lørdags. Ingen af os er de store
portvinsmagere. Det er først fornylig, at det er gået op for os, at
portvin er værd at ofre glas på. Det er nu gået op for os, at det
er en drik som er så mangesidig, som eksempelvis vine.
Jeg havde derfor
sørget for, at vi var kommet med til vinsmagning i det argentinske
vinhus på Amager. Det er et skønt sted, med god vin og god
stemning.
Der var lagt op til,
at man kunne smage 10 forskellige portvine over to timer, med lidt
brød og simpel pålæg til. Der var to korte oplæg om portvin,
deres produktion, historie og forskellige huse. Det var en utrolig
hyggelig aften og vi fik smagt en hel del forskellige portvine. Vi
var enige om to portvine, vi begge kunne lide. Det var en rosé
portvin og en ventozelo 2007 vintage.
Jeg er også kommet
frem til, at jeg er meget kritisk, når det kommer til portvin. Det
er nok derfor, at det først er fornylig, at det er gået op for mig,
at jeg faktisk godt kan lide portvin.
Efter smagningen var
der mad. Der var rigeligt at vælge i mellem, både forskellige
salater samt stage. Jeg var svært begejstret, for en æblesalat med
en syrligdressing, valnødder og bitter salat. Derudover var der
nogle bagte æbler med svesker, bagte æbler er altid et hit hos mig.
Efter den smagning
og middag sidder man bare og er tilfreds med livet.
Hvis alle
portvinsmagninger er så vellykkede, kunne jeg godt være forfalden
til det.
Eva-Andrea
Ingen kommentarer:
Send en kommentar