-Det er en
fabelagtig kombination
Jeg havde en travl
dag i går. Så middagen skulle være noget, der var let at tilberede
og sammensætte. Så jeg svingede døren op til mit køleskab og
gloede ind i det. Jeg havde en svag forventning om, at inspirationen
skulle komme over mig i det køleskabsdøren gik op. Inspirationen
kommer for en gang skyld til mig, lige så hurtigt som
køleskabetslyset tændte. Jeg fandt mig en pose rodfrugter og en
bakke æg, og så var min inspiration tændt. Der skulle
tilsyneladende ikke så meget til i går. Det var fire forskellige
rodfrugter og de blev nydeligt pyntet med fire forskellige slags
krydderier og sat i ovnen. Det viste sig at kombinationen af bagte
stærkt krydrede rodfrugter, den kold hvidesovs og spejlæggene med
en blød midte, smagte himmelsk. Det var nærmest et af hverdagens
mini mirakler.
Opskrift på
bagte rodfrugter
Dette giver nok rodfrugter til 2-3 personer.
3 store Kartofler, 8-10 jordskokker, 3 rødbeder og 1
persillerødder(rodfrugter er på tilbud i rema i denne uge, de fås
i løssalg til billige penge og de er endda økologiske), røget
stærk paprika, 7. spices, oregano, salt, oliven olie eller
hasselnøddeolie(eller hvad ens køkkenskabe nu lige kan præstere).
Vask og skrub rodfrugterne. Skær dem i både. Personligt kan jeg
godt lide, at bådene ikke er for store. De skal jo have sprøde
kanter. Læg rodfrugterne på en bageplade med bagepapir. De skal
være ligge i grupper, så de kan blive krydret forskelligt. Alle
rodfrugterne får salt og olie. Derefter er der frileg med
krydderierne. Jeg synes, at oregano er godt til kartoflerne, det
varme krydderi det 7. krydderi er godt til rødbederne og en stærk
røget paprika er skønt til persillerødderne og jordskokkerne.
Bland grønsagerne rundt hver for sig, så krydderierne fordeles.
Nu spredes rodfrugterne ud og sæt dem i en varm ovn ved 175 grader
varmluftsovn. De skal hygge i ovnen omkring en halv time. Imens kan
man nå lidt af hvert også at stege spejlæggene til.
Opskrift på
hvidsovs
1 dl. Neutral
yoghurt, hvidløg og 1/2 tsk. kryddersalt(gerne den fra
krydderibiksen Asa eller en sellerisalt).
Hak det halve
hvidløg, bland med yoghurt og kryddersalt. Så er den klar til, at
bidrage til en god smagsoplevelse.
Når du spiser denne
ret, så sørg for at få en bid der kombinere, spejlæg, hvidsovs og
en paprika krydret persillerod. Det er bare skønt.
God fornøjelse med rodfrugterne og spejlæggene.
Eva-Andrea
Ingen kommentarer:
Send en kommentar