|
Dressing lavet med æble |
Lige nu tynger æblerne
grenene ned på æbletræer rundt om i det danske land. Æblerne er ikke modne
endnu, men sure som citroner. De er fyldte med syrlig saft og denne saft kan
man sagtens anvende i sin madlavning. Det giver en skøn syre til f.eks. en
dressing eller en guacamole. Det giver både syre og en smule æblesmag. Man
behøves ikke have sit eget æbletræ for at være med på dette, der er massevis af
træer i Danmark, som aldrig bliver plukket for dets frugter. Når man
som jeg kommer cyklende forbi og ser et sådan træ, kan jeg ikke lade være med
at række min hånd ud og plukke nogle af de æbler som hænger ud over hegnet. Det
er en ganske gratis fornøjelse og man bliver så glad. I dag kom jeg både hjem
med et par æbler og lommerne fulde af mirabeller. Så længe at frugten hænger et
godt stykke ud over hegnet er det skam helt lovligt. Men der er selvfølgelig
også en mulighed for, at man har en ven, måske tante eller bror som har et
skønt æbletræ, og de ikke lige får plukket det. De har nok ikke noget imod, man lige
kommer forbi og tager nogle af de skønne frugter, så falder de heller ikke ned
på jorden og rådner.
Hvordan
anvendes umodne æbler?
Når man skal anvende
umodne æbler i stedet for citron, rives æblet så fint som muligt og blandes i
den pågældende ret. Det er faktisk ret lige til.
Eva-Andrea
Ingen kommentarer:
Send en kommentar