Der er stadig mange squash i min have og i butikkerne
lige nu. Planterne bliver ved med at give squash indtil frosten.
Jeg høster squash dagligt, så man skal være opfindsom med
anvendelsen. Squash er en plante som indeholder meget vand, så når den
tilberedes skal man ikke tilføje vand. Tværtimod kan de godt tåle lidt fedt,
f.eks. er squash gode stegt i olie/smør eller med ristede nødder.
Opskrift på squash-omelet
Dette er en opskrift til en person.
1 lille squash, 2 æg mellem størrelse, smør eller olie
til stegning, purløg, salt og 2 spsk. stegte sesamfrø.
Rist 2 spsk. sesamfrø på en brænd varm pande. Tag nu
frøene af og tilføj smør eller olie. Vask squashene og skær dem i skiver.
Tilføj squash-skiverne til panden og giv dem lidt salt. Imens de steger blendes
de to æg med 2 spsk. vand og pisk det sammen. Efter i alt 5 minutter skulle
squashene gerne være klar til at blive vendt(men her skal man kende sit komfur). Giv squash-skiverne sesamfrøene
og efter omkring 4 minutter skulle squash-skiverne være klar til æggemassen.
Skru ned for varmen til den laveste varme. Nu skulle æggemassen gerne være
stivnet efter 1-2 minutter. Tag straks omeletten af varmen ellers bliver den
tør.
Hak lidt purløg eller timian og evt. lidt chili og drys
set over. Server omeletten på noget ristet brød. Dette kan både være en dejlig søndagsmorgenmad,
en weekendsfrokost eller let aftensmad.
God fornøjelse med squash-omeletten
Eva-Andrea
Rigtig god!
SvarSletHejsa
SvarSletDet er godt at høre!
De bedste hilsner
Eva-Andrea