Nu har sommeren endelig slået til og
det er med et frontalangreb, som varer mere end en enkel dag. Så nu er det tid til at spontan
inviterer venner til grillaftener. Grillaftener hvor man ikke sidder og fryser
med støvregn og tæpper. Næ i går da vi holdte grillaften, var det i fuld sol,
solbriller og sommerkjoler. Det er noget, jeg kan forstå. Det var fantastisk
hyggeligt og kan varmt anbefales. Vi fik både grillet pølser, en halv side
laks(købt i rema på tilbud i denne uge) og brød. Der var dyppelse og frisk
tilbehør.
Til den slags varme dage, skal maden
være frisk og læskende. Jeg lavede en frisk tomatsalsa, sprøde lynsyltede
agurker, en hummus og selvfølgelig en tzatiki.
Opskrift på grillet laks
Citronsaft, salt, peber, olivenolie
og laks.
Smør kødsiden ind i olie, salt og
peber.
Læg laksen på grillen, midt på.
Den er hurtig færdig, ca. 15
minutter, vi gav den kun varme på skindsiden, men man kan give den de sidste
minutter på kødsiden.
Giv laksen citrinsaft undervejs på
grillen, men også gerne bagefter.
Opskrift på Lynsyltede agurker
Her skal man bruge friske sprøde
agurker. Derfor enten hjemmedyrkede eller økologiske agurker.
1 stor agurk eller 2 små, 1 tak.
Salt, 1 spsk. sukker, citronsaft fra en halv citron og 1 spsk. god olivenolie.
Hak agurken i skiver(ca. 3mm), tilføj
de andre ingredienser og lad det trække indtil det skal bruges, dog max et
døgn.
Dette er et godt udgangspunkt, for en
grillaften. Men grillet brød og pølser, er heller ikke at gå i vejen for. Der
er nogle ret lækre italienske pestobrød på frost i rema. De er super gode på
grill.
God fornøjelse med de varme
sommermiddage.
Eva-Andrea
Ingen kommentarer:
Send en kommentar