tirsdag den 24. juli 2012

Grillet laks, lynsyltede agurker og varm grillaften


Nu har sommeren endelig slået til og det er med et frontalangreb, som varer mere end en  enkel dag. Så nu er det tid til at spontan inviterer venner til grillaftener. Grillaftener hvor man ikke sidder og fryser med støvregn og tæpper. Næ i går da vi holdte grillaften, var det i fuld sol, solbriller og sommerkjoler. Det er noget, jeg kan forstå. Det var fantastisk hyggeligt og kan varmt anbefales. Vi fik både grillet pølser, en halv side laks(købt i rema på tilbud i denne uge) og brød. Der var dyppelse og frisk tilbehør.

Til den slags varme dage, skal maden være frisk og læskende. Jeg lavede en frisk tomatsalsa, sprøde lynsyltede agurker, en hummus og selvfølgelig en tzatiki.

Opskrift på grillet laks

Citronsaft, salt, peber, olivenolie og laks.

Smør kødsiden ind i olie, salt og peber.

Læg laksen på grillen, midt på.

Den er hurtig færdig, ca. 15 minutter, vi gav den kun varme på skindsiden, men man kan give den de sidste minutter på kødsiden.

Giv laksen citrinsaft undervejs på grillen, men også gerne bagefter.

Opskrift på Lynsyltede agurker

Her skal man bruge friske sprøde agurker. Derfor enten hjemmedyrkede eller økologiske agurker.

1 stor agurk eller 2 små, 1 tak. Salt, 1 spsk. sukker, citronsaft fra en halv citron og 1 spsk. god olivenolie.

Hak agurken i skiver(ca. 3mm), tilføj de andre ingredienser og lad det trække indtil det skal bruges, dog max et døgn.

Dette er et godt udgangspunkt, for en grillaften. Men grillet brød og pølser, er heller ikke at gå i vejen for. Der er nogle ret lækre italienske pestobrød på frost i rema. De er super gode på grill.

God fornøjelse med de varme sommermiddage.

Eva-Andrea

Ingen kommentarer:

Send en kommentar