-Harissa, sambal
eolek eller salsa
Grøn eller rød afhængig af peberfrugten |
Jeg har stadig mange
chilier i mit drivhus og chilisovser er den perfekte måde at bruge
dem på. Chilisovser er noget man bruger i mange forskellige køkkener
og de kaldes da også både for salsa, harissa og sambal oelek. Kært
barn har man navne, som man siger og en god chilisovs er et særdeles
kært barn. Den kan bruges til alverdens varme retter både
simreretter, karryretter, grønsagsretter eller eksempelvis i en
sandwich. Det pimper retten op og personligt er jeg ret vild chili i
efterhånden enhver middagsret. Så hos mig får chilisovserne helt
sikkert lynhurtigt ben at gå på.
Opskrift på
chilisovser
Dette er en portion
af middelstyrke.
2 Chilier af
middelstyrke(smag lige på chilien før du putter den hele i blenderen, så du ikke får en alt for stærk overraskelse), 1 spsk. honning, 2 spsk. olivenolie, 3 spsk. vineddike,
1 peberfrugt eller 3-4 tomater, 1 halv tsk. Salt og eventuelt friske
krydderurter eksempelvis koriander.
Vask tomater eller
peberfrugt og chilier. Skær toppen af chilierne og toppen af
peberfrugten, blend det med resten af ingredienserne. Hvis man vil
have krydderurter i, tilføjes de også blenderen. Smag det til efter
din egen personlige smagsløg. Nu er chilisovsen klar til at blive
nydt.
I dag er det jo
halloween og der er alt med græskar jo populært. Græskar og chili
er bedste venner i smagsuniverset, så prøv græskar eller
hokaidosuppe toppet med denne chilisovs. Det er halloweenlækkerier.
God fornøjelse med
chilisovsen.
Eva-Andrea
Ingen kommentarer:
Send en kommentar