rester kan blive til lækre grønsagsbøffer
Tidligere på ugen
fik jeg en hvidkålssalat med kogte rødbeder, men jeg fik ikke spist
hele rødbeden og heller ikke al hvidkålen. Men det er ikke noget
problem, for det kan trylles om til nogle skønne grønsagsbøffer.
Man kan dog også bruge andre kogte eller stegte grønsager. Fordelen
ved at lave grønsagsbøffer af rester er, at det går ret hurtigt,
da grønsagerne jo er forvarmede og ikke skal varmes først, før det
kommes i ”farsen”. Rema 1000 har denne uge igen sat fokus på
mindre madspild og fortalt at hver dansker smider 63 kilo mad ud om
året. Det er en ret skrækkelig tanke, synes jeg. Derfor er det også
godt, at der sættes fokus på dette. I Rema er de også begyndt på
vej-selv-service, det er efter min mening genialt og sådan skulle
det være alle steder. For så køber man det man har brug for. De
fleste kender det jo godt, når man lige skal bruge en porre eller en
rødbede, men man skal købe en hel pose, også ender resten med at
blive dårlig. Ikke alle grønsager kan vejes endnu, men man er godt
på vej i Rema specielt med vintergrønsagerne.
Krydring af grønsagsbøfferne
I grønsagsbøffer
kan man ellers tilføje krydderblandinger såsom karry, andre
asiatiske blandinger, mellemøstlige krydderiblandinger med kanel,
kardemomme og spidskommen, chili og ingefær er ej heller at foragte
i denne sammenhæng. Man kan også tilføje nødder af forskellig art
eller en smule revet hård ost, hvis man har en rest. Det handler jo
om, at bruge det man har og skabe velsmag ud af det.
En lind grønsagsfars
Dog skal man bruge
nogle æg, for at samle grønsagsfarsen. Derudover en smule væske
såsom mælk, kogevand fra grønsager eller bare vand. Tilføj også
gerne en smule mel, eller havregryn eller kogte ris eller hvad man nu
lige har af stivelse, som kan hjælpe med at binde farsen sammen.
Det vigtige når man laver grønsagsbøffer er, at man får en lind fars og man selv synes det er en lækker blandingen. Derfra kan det ikke gå helt galt.
Det vigtige når man laver grønsagsbøffer er, at man får en lind fars og man selv synes det er en lækker blandingen. Derfra kan det ikke gå helt galt.
Til stegningen skal
man selvfølgelig bruge noget fedtstof, men lad nu vær med at drukne
grønsagsbøfferne i olie. Det er så trist synes jeg, for så får
man ikke smage de mange nuancer. Men hvad vigtigere er, så brug en
god olie der gerne smager af lidt, f.eks. synes jeg, at det er
utrolig skønt, når grønsagsbøffer steges i hasselnøddeolie. Det
giver et ekstra element til grønsagssmagen, specielt
hvis man bruger rodfrugter.
God fornøjelse med
grønsagsbøffer og mindre madspild.
Eva-Andrea
Ingen kommentarer:
Send en kommentar