Urter,
krydderier, krydderurter, kært barn har mange navne
Så skulle der skabes nye krydderblandinger.. |
Omelet uden purløg,
flæsk uden persillesovs, pizza uden oregano, kylling i karry uden
karry, en verden uden krydderier, ville være et absolut trist og
farveløst sted. Jeg kan slet ikke forestille mig et køkken uden
krydderhylde. Det ville jo ikke være et rigtig køkken.
I aften var jeg til
et arrangement, som fejrede krydderierne og alt hvad de står for.
Det var et arrangement af Urtekram. Man kender Urtekram fra alverdens
økologiske og fair trade produkter. De har den karakteristiske sorte
metaldåse til deres krydderier. Urtekram har produkter, jeg tror man
ikke kan få andre steder, f.eks. mit højt elskede vaniljepulver.
Jeg bruger vaniljepulveret til alverdens ting, alt fra marmelade,
musligrød, rabarberkompot, koldskål og til bagt laks. Vi var da
også et par bloggere, der fik diskuteret vaniljepulveret og dets
gode smag. Men det kan være svært, at finde i butikkerne desværre.
Der blev også tid til mad undervejs hos Urtekram |
Det var en
underholdende aften, vi fik smagt, duftet, diskuteret og sammensat
nye krydderiblanding. Jeg endte med at være godt tilfreds med min
sidste krydderblanding, som jeg kaldte sukker a la koldskål. Det var
en blanding, som var inspireret af sommerens hjemmelavet koldskåle.
Den bestod af masser af vaniljepulver, sukker, lidt lakridspulver,
lidt citrongræspulver(ville gerne have brugt citronskal, men det var
ikke lige tilstede), en bitte smule anispulver og endnu mindre salt.
Hvis jeg selv skal sige det, var det en fremragende blanding og det
skulle ikke undre mig, hvis jeg laver en portion koldskål en af
dagene, bare for at bruge og nyde det. Selvom årstiden ikke ligefrem
er til koldskål. På den anden side, tror jeg også det ville gå
godt med nogle bagte æbler med hakkede nødder.
Det var en fed aften
og jeg fandt ud af, at jeg meget bedre kan lide duften af ægte kanel
end uægte kanel. Selvom det er den uægte kanel, som der sælges
mest af. Fine fornemmelser! - ja måske. Jeg kan heller ikke udstå
pulveriseret purløg og nu ved jeg hvorfor. Det minder mig om
dipblandinger, man kender fra fester, hvor folk er alt fulde og
kaster chips med en købt dipblanding ind i gabet.
Alt i alt en rigtig
fed aften i selvskab med andre bloggere, krydderier og Urtekram.
Eva-Andrea
Ingen kommentarer:
Send en kommentar