En
efterårsklassiker
Nu er det stille og roligt tid til, at trække nogle
vinter og efterårsklassikere og vinterklassikere frem, for kulden tænger sig på
og i weekenden skulle det blive Serbiriskkulde. Det lyder ikke rart, men her er
en opskrift på en hvidkålssalat, som gør livet lidt mere rart.
Opskrift
1/5 af et hvidkålshoved(fås på tilbud i Rema og det
er vej-selv), en håndfuld hviddruer, ½ pære, en håndfuld mandler, 1 kogt
rødbede(fås på tilbud i Rema i denne uge og
det er vej-selv, så man kan købe det man har brug for), dressing: 1 ½ spsk. god oliven olie, 1 spsk. honning, knivspids
salt, 2 spsk. hvideddike(kunne være lagen fra nogle syltede bønner eller
chilier), en stærk chili fint hakket.
Kog rødbeden omkring 45 minutter. Imens snittes
hvidkålen fint, bland dressingen sammen og steg mandlerne så de får brune
kanter. Når rødbederne er kogte, køles
de ned i koldt vand og skalen smuttes ned, derefter rives de. Skær druerne over
og skær pæren i tern. Bland nu salaten og nyd den.
God fornøjelse med efterårsklassikeren.
Eva-Andrea
Ingen kommentarer:
Send en kommentar