- derfor har
man sin egen have!
Nu hvor foråret er gået over i tidlig sommer er der
kommet de første spæde grønsager op af jorden. Det er måske bare nogle
grønsagstoppe, spinat, lidt salat, radiser, små spæde kartofler og selvfølgelig
en masse urter som allerede er væltet op ad jorden. Derfor er det tid til den
første sommersuppe med urter og spædegrønsager.
Til det formål er det fantastisk, med en kyllingefond og
noget mørt kyllingekød. Derfor er det nu tid til en kogt kylling, som bliver
til sommersuppen sammen med alt det friske fra haven.
Opskrift
1 kylling(de fås på tilbud i rema i denne uge), 3-4 fed
hvidløg, 2 spsk. salt, 2 spsk. Knust peber, vand så det dækker kyllingen og
grønsagerne, 2 stingler løvstikke, 4 løgtoppe, 7-8 stingler fra fennikeltoppe,
2-3 løg, 2-3 gulerødder, fedtstof til stegning(ca. 2 spsk.),4-5 kviste timian,
1-2 laurbærblade, persille og eventuelt purløg efter smag(man kan også tilføje
andre grønsager).
Lav en buket af løvstikke, timian, lidt af persillen,
laurbærblade og lidt af fennikelen. Bind det sammen.
Put fedtstoffet i en gryde og brun kyllingen af. Imens
skæres løgene i kvarte og gulerødderne i store stykker. Svits dem med og læg to
af hvidløgs feddene ved.
Derefter kommer det lette: hæld vand over, indtil det
står et par cm over kyllingen, put nu peber, salt og de sammenbindende
krydderier ved. Låg på og lad det koge 2,5 -3 timer. Fyld eventuelt vand på undervejs.
Derefter fiskes kyllingen op og pilles. Fisk grønsagerne
og urterne op. Finhak grønsagerne og
resten af urterne. Tilføj eventuelt andre grønsager, de skal bare være hakket
fint.
Nu skal de fint hakkede grønsager og kødet ned i suppen.
Smag suppen til med salt og peber og varm den op.
Nu er suppen klar til servering. Den er bedst med brød
til. Jeg synes foccacia brød er rigtig til. Gerne det man kan få i rema på
frost med havsalt.
God fornøjelse med sommersuppen.
Eva-Andrea
Ingen kommentarer:
Send en kommentar