-Sankt Hans middag?
Sommersalater er noget af det bedste. Da de består af
nye, friske og ofte lokale råvarer. Det kan være hjemmedyrkede
krydderurter, salater, kartofler, spiselige blomster og måske endda lidt hjemmedyrket
ukrudt. Man skal egentligt bare bruge det man har og holde sig til principperne:
noget blødt, sprødt, sødt, salt, surt, bittert og umami. Rent praktisk: en
bland af salater(gerne også med lidt krydderurter i), en dressing af olie og
eddike(og lidt salt og sukker) og noget "topping". Det kan være nogle
nye lækre kartofler, oliven, feta eller noget grillet fisk.
I denne uge har de tilbud på laks(fersk) og tun(frossen)
i rema. Det kan man lige så godt benytte sig af og lave en skøn salat med det.
Forbered salaten, mens fisken griller. Bræk fisken i mindre stykker og pladser
den rundt omkring på toppen af salaten. Derefter kan man tilføje lidt oliven,
kapers, fennikel, mini tomater, eller hvad man nu lige har. Men husk
dressingen. Og server salaten i et flot fladet fad. Det er alphaomega for
præsentationen. Server noget godt brød til og nyd sommeren bid for bid.
God fornøjelse med den mulige Sankt Hans middag.
Eva-Andrea
Ingen kommentarer:
Send en kommentar