Jeg elsker omelet. Det er let, billigt og mættende. Ydermere kan man bruge en rest grønsager eller andet til en god omelet. Jeg havde nogle championer liggende i køleskabet, som jeg nær havde glemt alt om, og en stump chilispegepølse der skulle spises, ellers skulle den smides ud om et par dage. Championerne, spegepølsen og nogle æg blev til en velsmagende omelet. På den måde kan nogle rester eller næsten glemt køleskabsindhold sammen med æg blev til en god portion mad.
Opskrift
100-150 gr. championer, 2 æg(helst økologiske efter min mening), salt og et sykke chilispegepølse.
Skær pølsen i skiver. Steg dem på panden 1-2 minutter på hver side ved fuld varme. I mens vaskes championer og skæres i skiver. Steg championerne i fedtet som er smeltet af pølsen. Giv dem lidt salt og fuld varme. Pisk ægget med lidt vand imens championerne steger. De skal stege omkring 8 minutter. Derefter tilføjes æggemassen og derefter skrues der ned for varmen, til lav varme. Omeletten skal have ca. 1 minut.
Nu har man en skøn omelet og man har samtidige brugt nogle rester fra køleskabet.
Jeg ville vælge økologiske æg til denne omelet, da jeg mener, at økologiske høner har det bedst. I øjeblikket kan man få økologiske æg på tilbud i Rema, så det behøves ikke være dyrt.
God fornøjelse med omeletten og mindre madspild.
Eva-Andrea
Mums en omelet er altid god! Eva-Andrea, du er fantastisk, som altid! Nu slal jeg ned og lave omelet.
SvarSletHer er i øvrigt min nyeste JP blog - denne gang er der fokus på supermarkederne:
http://blogs.jp.dk/stopmadspild/2012/01/17/vi-vil-ikke-laengere-vaere-detailhandlens-nyttige-idioter/
KH
Selina
Hej Selina
SvarSletJamen jeg er da glad for, at jeg kan inspirere lidt..
Har lige læst din blog og det er meget tankevækkende at supermarkederne bruger space management, for at manipulere folk til at købe mere. MEGET trist.
De bedste hilsner
Eva-Andrea
Yep, det er tankevækkende, ikke.
SvarSletOg tak for din kommentar!
KH
Selina