søndag den 6. september 2015

Hjemmedyrket tomatsquashsuppe

-en intensiv smagsoplevelse
Igår var det suppedag. Det blev en suppe med tomater, squash, bønner, ris, chili, laurbær, timian og rosmarin. Alt sammen fra haven(undtagen risen). 


Kogebogsforfatteren Elisabeth David skriver i en af sine kogebøger, at man skal dyrke sine egne krydderurter. For købte urter kan på ingen måde hamle op med de hjemmedyrkede. Det samme gælder absolut for hjemmedyrkede tomater. Der er en kæmpe smagsforskel på købt og hjemmedyrkede. De kan ikke sammenlignes. En tomatsovs eller tomatsuppe kogt på egen avl har en meget kraftigere smag og meget mere nuanceret. Det var denne intense smag, som mødte mig igår, da jeg spiste min tomatsquashsuppe. 

Opskrift på tomatsquashsuppe

Tomater, squash, hvidløg, timian, chili, et laurbærblad, ris, bønner, salt og peber.

Vask og rens grønsager og urter. Skær squash, hvidløg og chili ud. Steg det i en blanding af smør og olivenolie. Imens skæres tomaterne ud og hældes derefter i gryden. Tilføj salt, peber, laurbærbladet, timian og ris. 
Lad blandingen koge til risene er klar og blend suppen. Den behøves ikke være helt lind. Suppen skal tilbage over ilden og tilføj nu bønnerne(gerne nogle der er frisk bælget). Kog suppen til bønnerne er møre. 

Server suppen f.eks. med revet parmesanost på toppen og en hakkebøf ved siden af.

God fornøjelse med de hjemmedyrkede tomater og suppen

Eva-Andrea

Ingen kommentarer:

Tilføj en kommentar