Om mig

Mig i verdens bedste drivhus
Lidt om mig
Jeg er en 26 årig kvindelig psykologistuderende med interesse for have og madlavning. Jeg er af den overbevisning, at man godt kan lave lækker, sund og imponerende mad på et studenterbudget. Så det øver jeg mig på dagligt.

Låne-have-ordning og nyttehave
I sommerhalv året går jeg ofte i min køkkenhave og drivhus i mine forældres have. Mine forældre og jeg har en låne-have-ordning. De har været så flinke, at lade mig låne nogle af deres plantebede til grønsager, urter og lidt sommerblomster. Derudover bestyre, planlægger, graver og dyrker jeg drivhuset. Til gengæld for at låne dele af deres have, passer jeg de lånte bede, beskære og lurer lidt i resten af haven og noget af køkkenhavens udbytte går til mine forældre. Mine forældre synes også det er rart, at se deres datter lidt oftere, for jeg skal jo der hjem for, at passe haven. Derfor kalder i også drivhuset for datter-fælden. Jeg kan kun opfordre andre til, at efterabe denne låne-have-ordning. Lav en aftale med de pågældende haveejere om hvad du må bruge og hvad de skal have til gengæld. Derudover har jeg min nyttehave i Skovmosen, som ligger på grænsen mellem Gentofte og Lyngby. At være nyttehave-lejer er noget af det bedste jeg har gjort. I sådan en haveforening kan man udveksle haveråd, begejstring og bekymringer om sine afgøder. Det kan kun anbefales, at være med af et sådan nyttehave-fællesskab.
Mig på mad-eventyr på Lesbos

Have og madlavning hænger sammen
Jeg begyndte at interesse mig for have, da jeg begyndte at gå op i mad. Så mig hænger det sammen. Min interesse for mad tog rigtig fat, da jeg fik nogle Elizabeth David kogebøger. Hun er en nu afdød meget dygtig madskribent og min madguru. Hun skriver, at hun mener at hjemmedyrkede krydderurter er langt det bedste. Så jeg begyndte at dyrke krydderurter. Det har så udviklet sig, og nu er jeg lige påbegyndt min 8. sæson, som havedyrker og har udvidet mit sortiment af planter en del. Både medhensyn til planter i køkkenhaven og planter i mit drivhus.

"Have-følgesvend"


Den gamle kat på en solskinsdag
Når jeg går i haven, har jeg ofte en lille følgesvend. Det var min gamle røde kat Julius. Men nu er det mine små nye katte Sofie og Freud. De elsker at følge efter mig i haven og rulle sig i al ukrudtet, som jeg hiver op. De vil helst ikke være for langt væk fra en, når man er i haven.

Hvis man ønsker at kontakte mig, er det muligt på denne mail: Eva_vogelgesang@hotmail.com

God læsning og god inspiration.
Eva-Andrea