Formålet med bloggen

 Formålet med bloggen
Denne blog er overordnet helligede køkkenhaven, sund og lækker lavbudget madlavning. Der vil derfor både være indlæg om køkkenhaven, drivhusplanter, madopskrifter og råd om madlavning.  Jeg er af den opfattelse at alle kan uanset budget kan lave sund og lækker mad. Så det er dette budskab, jeg formidler videre på denne blog.

Inspiration og omtanke

Ud med den sædvanlige, kedelige og usunde pasta med ketchup og købepizzaen og ind med inspiration og omtanke.
Jeg tror, at omtanke er essentielt, når man laver mad og kan give uendelig mange sunde, billiante og billige retter. Inspiration håber jeg, at jeg kan skabe dagligt via mine indlæg her på bloggen.

Køkkenhaven og opskrifter
I vækstsæsonen bruger jeg urter, grønsager og frugter fra haven. Derfor vil der både være opskrifter på, hvordan man kan bruge køkkenhavens vækster i køkkenet og råd til hvordan man passer køkkenhavens planter.
I min have er vi imod gift. Der vil derfor også være råd til, hvordan man kan bekæmpe insekter og snegle uden gift, men med smarte løsninger.
I min have er jeg også interesseret i at dyrke planter, som er næsten umulige, at finde i butikkerne i Danmark, selvom planterne både er kønne og skønne. Som følge deraf kan man finde råd og opskrifter på, hvordan man kan bruge og dyrke f.eks. Kvan(krydderurt), bladbeder(minder om spinat, men har større udbytte og er mere farverige), gule squash, stevia(en plante som er 300-400 gange sødere end sukker men ikke feder), Reine claude(de mest velsmagende blommer i verden) og løvstikke.  

Haveterapi
Jeg er jo psykologistuderende og ved derfor, at havearbejde også er noget man anvender i psykologien. Her hedder det haveterapi. Haveterapi anvendes mod stress både i Danmark, Sverige og USA. Man ved det hjælper, men man er ikke sikker på hvorfor.
Jeg bruger selv haven til at afstresse i og kan selv føle havearbejdets berolige virkninger. Når jeg i en stressende eksamensperiode, giver jeg mig tid til at lure, vande og nusse rundt i haven. Dette får glæden til at stige op i mig og overskuddet til at vende tilbage med fuld kraft. Så jeg er tilhænger af haveterapi også forebyggende. Derfor håber jeg også, at denne blog kan få nogle folk i haven og at dette kan resultere i mere velvære og mindre stress.
Jeg håber, at min blog kan tiltrække en masse nysgerrige læsere. Det vil forhåbenligt resultere i, at både læserne og jeg selv, kan blive klogere og mere erfarende indenfor have og madlavning. 

Jeg vil til sidst gerne påpege, at al materiale på denne blog: både tekst og fotografier ikke må gengives andet steds, uden min tilladelse. Vær sød at respekter dette. Derudover vil kommentarer, som er totalt anonyme ikke blive liggende på siden. Dette skyldes, at jeg mener man skal stå ved sine meninger. Dette håber og tror jeg ikke kan skabe de store problemer, men nu er der blevet gjort opmærksom på dette.
 
God læsning, god inspiration og god fornøjelse
Eva-Andrea