tirsdag den 18. februar 2014

Græsk rødbedesalat

-ret unik

Det er ikke kun danskere, som holder af rødbeder. I Grækenland er de meget stolte af deres rødbedesalat, som de synes er en helt unik salat. Dog må jeg sige, at deres græske rødbede salat minder en del om danske rødbedsalater, lige bortset fra hvidløgene og oreganoen. 
Men det er netop disse ingredienser, som rent faktisk gør denne rødbedesalat unik. Denne udgave af en rødbedesalat er klart at foretrække, i forhold til den danske version, for den har bare meget mere smag og mætter bedre
.

Opskrift på græsk rødbedesalat
Dette er til fire personer.

500 gram kogte rødbeder, et fed hvidløg som har kogt med rødbederne, tørret oregano, salt, peber, citronsaft og en god olivenolie, gerne græsk hvis det kan fås.
Kog rødbederne sammen med et eller to fed hvidløg 40 minutter, lad dem enten køle ned eller skyl dem i koldt vand. Smut skindet af og skær dem op i mundrette stykker. Bland en dressing af en del citronsaft og to dele olivenolie, mos hvidløgene i og bland salt, peber og oregano i. Hæld dressingen over rødpeberne og server.
Men kan også smuldre feta over eller ristede sesamfrø. Det er begge ingredienser, som grækerne ofte i deres madlavning, dog ikke i denne salat, selvom det faktisk smager ret godt. Salaten kan sagtens stå i køleskabet i flere dage og stadig smage godt, så det kan godt betale sig at tilberede en stor portion. 
Her er rødbedesalaten serveret til en citronkylling med citronkartofler, begge dele er meget typisk græsk og utrolig lækkert.

God fornøjelse med den græske rødbedesalat.

Eva-Andrea

Ingen kommentarer:

Send en kommentar