onsdag den 26. august 2015

Squashblomster - smukke og lækre

-Stegte fylde squashblomster

Squashblomster i en buket fra haven.
I øjeblikket producere mine squashplanter massevis af squash og blomster. Blomsterne er utrolig kønne og de smager godt. De har en køn gul- orange farve og de er en delikatesse. Men man kan ikke købe dem i butikkerne i Danmark, så er man heldig at have en have. Så gør plads til et par squashplanter. De kan nærmest ikke gødes for meget og skal vandes i tørre perioder. Men ellers er de ret lette at have i en køkkenhave og der er høj succesrate med squashplanter. De kan få skimmel, men det skal man ikke tage så tungt, det plejer de at overleve. Snegle er kun et problem, når planten er lille. Squashblomsterne kan kun plukkes nogle få dage, så grib chancen. Squashblomster kan til gengæld holde sig i køleskabet i mindst en uge.

Opskrift på squashblomster

Squashblomster, mozerella, kogte kartofler eller ris, olie, mælk, mel og salt.

Dejen røres sammen af mel, mælk og en smule salt. Dejen skal være tyk, som til en pandekagedej.
Mozerellaen og de kogte kartofler skæres i små tern og blandes sammen i en skål(her kan man også anvende kogte ris). Fyld nu blomsterne med mozerella-kartoffelmixen og drej spidsen af bladene rundt, så fyldet bliver holdt på plads. Dyp forsigtigt de fylde blomster i dejen. Steg blomsterne så de får en gylden skorpe.

De skal spises, mens der er varme. Så er de sprøde udenpå og bløde indeni. De skal bare steges i lidt olie, de skal ikke druknes.  

God fornøjelse med sensommerens squashblomster

Eva-Andrea


Ingen kommentarer:

Send en kommentar