mandag den 24. august 2015

Fotorapportage fra sommerhaven

Her er det katten i drivhuset
-august måned i altanhaven, nyttehaven og drivhuset

En frilandstomat, Santorini tomaten
Jeg har ikke skrevet ret mange indlæg her på bloggen i august. Men jeg har postet en masse små havefortællinger og fotos på madoghaves Facebookside. Så her er en opsamling på alle de fotos og fortællinger.

Kat i drivhuset
Her er det min kat Freud, som ligger for enden af den lille sti i drivhuset. Han er ret glad for drivhuset og kommer tit på besøg i drivhuset, når jeg "haver rundt" derinde. Han har også en tendens til, at tisse i jorden derinde. Det er lidt irreterende, men det er svært at flytte en tissende kat. Denne dag studerende han nysgerrig vandingsystemet og derefter tog han en lur mellem tomater, agurker, chilier, bønner og urter.

                                                                              Frilandstomater 
Her er min squash- og græskarmark 
Til højre er det en af mine frilandstomater, som står langs den ene side af drivhuset. Der står de beskyttet og der er mange tomater på planterne. Det er tomatplanter, som der ikke blev plads til inde i mit drivhus. Det er hoved sagligt santorinitomater og de har klaret en kold juni og juli måned med masser af regn. Det var intet problem for dem. De voksede bare derud af og har sat mange frugter. De første modnede dog først i slut juli.

Squash- og græskarmarken i nyttehaven
I min nyttehave har jeg en lille squash- og græskarmark i år. Jeg elsker squash og græskar. I juni måned fandt jeg nogle skønne squash og græskarfrø hos min svigermor. Frøene var for gamle, men jeg plantede dem alligevel. Efter en uge var de spiret og efter en uge mere, blev de første plantet ud i nyttehaven. Dog var det koldt og regnfuld på det tidspunkt, derfor fik de "huse" på. Planterne fik alle sammen de første par uger en glasklokke eller minidrivhus på. Det gjorde, at planterne overlevede deres kritiske stadium. Der er mange haveejere, som ikke har nogen squash eller græskarplanter i år, for de er regnet væk og er blevet spist af dræbersnegle.
Giv squash- eller græskarplanterne et lille hus på de første uger, så overlever de regn og snegle.

Urtebed i vinkasse i altanhaven
Nedenfor er det mit urtebed i min altanhave. Det er et genbrugsbed, da vinkassen er fundet til storskrald, jorden er "skraldet", der er gødet med kaffegrums og flere af planterne er fra mit drivhus, hvor purløg og mynte fylde for meget. Bedet gror på livet løs. Indimellem urterne er der nu sået pluksalat.

God fornøjelse med sensommerhaven

Eva-Andrea, haveglad


 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar